Έτρεξε σε 401 μαραθώνιους για το φαινόμενο του bullying

Έτρεξε σε 401 μαραθώνιους με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη ζημία που προκαλεί ο σχολικός εκφοβισμός (bullying).

Ο Βρετανός Μπεν Σμιθ 34 ετών, ήταν και ο ίδιος θύμα μπούλινγκ όταν πήγαινε σχολείο, πήρε μέρος σε 401 μαραθώνιους σε διάστημα 401 ημερών.

Το απόγευμα της Τετάρτης ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο στη γενέτειρά του, την πόλη Μπρίστολ.

Εκατοντάδες δρομείς τον ακολούθησαν, καθώς ξεκίνησε από την πλατεία Μιλένιουμ στις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Παιδιά δημοτικού σχολείου έτρεξαν μαζί του στο τελευταίο μίλι του αγώνα. Ο Μπεν Σμιθ τερμάτισε μετά από έξι ώρες.

Ο 34χρονος διένυσε συνολικά 10.506 μίλια (16.908 χιλιόμετρα) από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, δηλαδή έτρεξε την απόσταση Λονδίνο – Σίδνεϊ και συγκέντρωσε πάνω από 250.000 αγγλικές λίρες, ποσό που θα δωρίσει στα ιδρύματα Stonewall and Kidscape. Διέκοψε το τρέξιμο μόνο για 10 μέρες, λόγω τραυματισμού.

Τον συναισθηματικά φορτισμένο μαραθωνοδρόμο επευφημούσαν εκατοντάδες υποστηρικτές. Μετά τον τερματισμό, ο Μπεν Σμιθ ευχαρίστησε τους γονείς και την ομάδα του για τη στήριξη.

«Νομίζω ότι είμαι λίγο σοκαρισμένος», είπε. «Δεν πιστεύω ότι τα καταφέραμε».

«Χωρίς τον καθένα ξεχωριστά που πήρε μέρος, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα εδώ. Είμαι σίγουρος ότι τα ιδρύματα θα μας ευχαριστούν».

Προτού ξεκινήσει ο Σμιθ είπε ότι ήταν νευρικός αλλά ενθουσιασμένος καθώς εμψύχωνε τους άλλους δρομείς, πολλοί από τους οποίους φορούσαν ρούχα με το λογότυπο Smith's 401 Challenge.

«Προσπάθησα να συγκεντρώσω 250.000 λίρες για δύο ιδρύματα που αναπτύσσουν δράσεις κατά του μπούλινγκ», τόνισε.

«Για οκτώ ολόκληρα χρόνια της ζωής μου, ήμουν θύμα μπούλινγκ κι αυτό επηρέασε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μου. Αυτό με οδήγησε να πάρω τη ζωή στα χέρια μου στα 18» επισήμανε ο Σμιθ και πρόσθεσε: «Το έργο κατά του εκφοβισμού και της διάσωσης ανθρώπων που υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα επειδή ήταν θύματα εκφοβισμού είναι σημαντικό και πιστεύω ακράδαντα ότι επηρεάσαμε θετικά τη ζωή πολλών ανθρώπων».

«Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε θα στηρίξουν τα ιδρύματα ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί σε κανέναν άλλον αυτό που συνέβη σ’ εμένα» υπογράμμισε.

Ο Μπεν Σμιθ, ο οποίος, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της εκστρατείας 401 marathons in 401 days, όταν ήταν 31 ετών αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, άρχισε να τρέχει σε ημιμαραθώνιους το 2012.

«Ήθελα να μειώσω το στρες στη ζωή μου, ήμουν υπέρβαρος, καταθλιπτικός και χρειαζόμουν κάτι για να επικεντρωθώ. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές είχα παρακολουθήσει στην τηλεόραση τον Μαραθώνιο του Λονδίνου και ευχήθηκα να μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Ξεκίνησα να τρέχω λίγα μίλια και το 2012 έτρεξα τον πρώτο ημιμαραθώνιο», τόνισε.

«Είχα το προνόμιο να τρέξω με περισσότερους από 9.500 ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε αναφερόμενος στην εκστρατεία 401 μαραθώνιοι σε 410 μέρες.

«Ήταν φανταστικά, από τις περιοχές στις οποίες έτρεχα με άλλους δύο ή τρεις ανθρώπους έως τις άλλες στις οποίες είχα μαζί μου 287 άτομα. Ήταν ένα ταξίδι ζωής» κατέληξε.

Πηγή sigmalive.com

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...