Baby Love @ Ελλη Filmcenter (8/1/09)

Η filmtrade παρουσιάζει την ταινία

BABYLOVE

Γυρισμένο στην Παριζιάνικη πολυπολιτισμική συνοικία της Μπελβίλ, η τελευταία ταινία του παραγωγού Κριστόφ Ροσινιόν (Αγάπα Με αν Τολμάς, Καλά Χριστούγεννα, Μη Αναστρέψιμος, Το Μίσος, κ.α.) σε σκηνοθεσία του Βενσάν Γκαρέν, το BABYLOVE, έρχεται να μας προβληματίσει, να μας συγκινήσει και να μας διασκεδάσει. Ο νέος, προσωποκεντρικός όπως πάντα, Γαλλικός κινηματογράφος στα καλύτερά του.

Ένα πολύ καθώς πρέπει gay ζευγάρι, ο Μανού και ο Φιλίπ, γιατρός και δικηγόρος αντίστοιχα, μοιάζουν για το τέλειο ζευγάρι που θα μείνει για πάντα μαζί στην τάξη και την ασφάλεια της ζωής τους. Κι όμως, οι άνθρωποι μέσα στις σχέσεις αλλάζουν και τα θέλω συχνά παύουν να είναι κοινά κι από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα, ως συνήθως. Σαν καθώς πρέπει ζευγάρι, εμφανίζονται και οι καθώς πρέπει και αναμενόμενες επιθυμίες, όχι μόνο στον ετεροφυλόφιλο κόσμο πια.

Ο Μανού θέλει να γίνει μπαμπάς, ο Φιλίπ πάλι όχι. Ο Μανού αποφασίζει να ρισκάρει να κυνηγήσει την επιθυμία του, αλλά έτσι εύκολα κάνεις ένα παιδί όταν είσαι gay άντρας; Την παραμονή των Χριστουγέννων ενώ βιάζονται να πάνε στη μητέρα του Μανού για επίσκεψη, τρακάρουν με τη Φίνα και ο Μανού σ'αυτή βλέπει τη μητέρα των παιδιών του. Μόνο νά'ταν όλα τόσο απλά.

Όσο κι αν η Φίνα ήταν το μέσο για να μπορέσει η ταινία να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό (όχι μόνο gay δηλαδή), άλλο τόσο αντικατροπτίζει μια πραγματικότητα, ιδιαίτερα γνώριμη για πολλούς από εμάς. Όταν η επιθυμία για οικογένεια γεννάται (το για ποιο λόγο δε θα το εξετάσουμε τώρα), πολλοί είναι οι gay που στρέφονται σε ένα δρόμο πιο εύκολο, θεωρητικά πάντα, και φλερτάρουν με εγκατάλειψη της μέχρι τότε ζωή τους.

ΛΑΜΠΕΡ ΟΥΙΛΣΟΝ (Μανού)

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο του ο Λαμπέρ Ουϊλσόν πέρασε αρκετές ώρες με παιδίατρους στα ιατρεία τους.

"Ήταν συναρπαστικό! Όλη η ιστορία της οικογένειας διαφαίνεται μέσα από τις διαβουλεύσεις των προσώπων που συνοδεύουν το παιδί. Ο παιδίατρος είναι πραγματικά κάποιος που κρατά στα χέρια του την ανθρωπότητα και μέσω του παιδιού, φροντίζει μαζί με το παιδί και ολόκληρη την οικογένεια".
Λαμπέρ Ουϊλσόν

ΒΕΝΣΑΝ ΓΚΑΡΕΝ (σενάριο, σκηνοθεσία)
- για την ταινία:
Η ιδέα για το σενάριο της ταινίας γεννήθηκε όταν ο καλύτερος φίλος του σκηνοθέτη από το λύκειο, ο Μανού (από εκεί πήρε και το όνομά του ο βασικός ήρωας της ταινίας που ερμηνεύει ο Λαμπέρ Ουϊλσόν) πριν από δέκα χρόνια πήγε ένα Σαββατοκύριακο με το φίλο του να συναντήσει ένα ζευγάρι λεσβιών για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν παιδί.

"Βρίσκω το θέμα της ταινίας πολύ σύγχρονο αφού στην εποχή μας όλες οι οικογενειακές αξίες ανατρέπονται. Οι άνθρωποι όμως πάντα θέλουν να αποκτήσουν παιδιά που δίνουν ένα βαθύτερο νόημα στην έννοια της οικογένειας, ακόμα και όταν δεν καλύπτουν εντελώς τα πρότυπα των παραδοσιακών γονέων. Με τον παραγωγό Κριστόφ Ροσινιόν από την αρχή θέλαμε αυτή η ταινία να φθάσει στο ευρύ κοινό. Αλλά με ένα τέτοιο θέμα θα ήταν δύσκολο αν δεν υπήρχε ο χαρακτήρας της Φίνα για να δώσει μια ισορροπία στις ασυνήθιστες καταστάσεις που διαδραματίζονται στην ταινία."

- για τα γυρίσματα στη Μπελβίλ:
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην παριζιάνικη συνοικία της Μπελβίλ.
«Είναι η συνοικία που μένω και αγαπώ πολύ τη μίξη όλων αυτών των διαφορετικών εθνικοτήτων που υπάρχει. Είναι μια συνοικία ανοιχτή στο διαφορετικό και ταυτόχρονα έχει κρατήσει ένα παραδοσιακό χαρακτήρα, μια αίσθηση χωριού που έχει χαθεί εντελώς από τις υπόλοιπες συνοικίες στο Παρίσι. … Αυτός ο χαρακτήρας της περιοχής ταίριαζε πάρα πολύ και στο χαρακτήρα του Μανού, τις φιλοδοξίες του και την ανθρωπότητά του."

2008/ Γαλλία / Κομεντί/ 90'

Πρωταγωνιστούν:
ΛΑΜΠΕΡ ΟΥΙΛΣΟΝ (ΜΑΝΟΥ)
ΠΙΛΑΡ ΛΟΠΕΘ ΝΤΕ ΑΓΙΑΛΑ (ΦΙΝΑ)
ΠΑΣΚΑΛ ΕΛΜΠΕ (ΦΙΛΙΠ)
ΑΝ ΜΠΡΟΣΕ (ΚΑΘΥ)
ΑΝΤΡΕ ΝΤΑΜΑΝ (ΣΟΥΖΑΝ)
ΦΛΟΡΕΝΣ ΝΤΑΡΕΛ (ΙΣΑ)
ΜΑΡΚ ΝΤΥΡΕ (ΜΑΡΚ)

Παραγωγή: Christophe Rossignon
Σενάριο και Διάλογοι: Vincent Garenq
Μουσική: Laurent Levesque και Loïk Dury
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jean-Claude Larrieu
Σχεδιασμός Παραγωγής: Yves Brover
Ήχος: Pierre-Antoine Coutant, Séverin Favriau, Thomas Desjonquères, Philippe Amouroux
Μοντάζ: Dorian Rigal Ansous
Post-Production: Julien Azoulay
Διεύθυνση Παραγωγής: Jacques Attia
Εκτέλεση Παραγωγής: Eve Machuel
Υπεύθυνος Παραγωγής: Philip Boëffard
Μια Συμπαραγωγή Των: Nord-Ouest Films Mars Films France 3 Cinéma
Με Τη Συμμετοχή Των Canal + Cinécinéma
Σε Συνεργασία Με: Cofinova 4 La Banque Postale Image Banque Populaire Images 8 Uniétoile 5
Με Την Υποστήριξη Του CNC & Fonds Images de la diversité et du programme Media de la communauté Européenne

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...