Μήπως κοιτάει συνέχεια άλλες γυναίκες; Γιατί το κάνει; Τι πρέπει να κάνεις;

Τσουπ! Ξεφεύγει το ματάκι κάθε φορά που βγαίνετε; Και όχι δεν είναι αλλήθωρη; 

Και καλά, να το κάνει όταν βγαίνει με τους φίλους της κι εσύ δεν είσαι εκεί... Να το κάνει και όταν είναι μαζί σου; Γιατί; Δεν σε σκέφτεται; Δεν σε σέβεται; Δεν καταλαβαίνει ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση, ότι σε στεναχωρεί, ότι σου δημιουργεί ανασφάλεια, ότι σε κάνει έξαλλη, ότι... ότι... ότι...

Ψυχραιμία! Πριν της χυμήξεις, πριν αρχίσεις να την πυροβολείς με λέξεις... ας ρωτήσουμε και μία ψυχολόγο για να δούμε βρε παιδί μου. Μήπως εμείς είμαστε λάθος; Λέμε τώρα!

amigas-o-lesbianas-02

Γιατί, κορίτσι μου;
Τι συμβαίνει στον ψυχισμό της; Τι ζόρια τραβάει και τα ματάκια της λειτουργούν ανεξάρτητα από σένα;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη αποκωδικοποιεί την κατάστασή της...

-“Γιατί είναι ανασφαλής και κοιτάζει άλλες για να επιβεβαιωθεί ή για να μην αισθάνεται άσχημα απέναντί σου. Δηλαδή, αν είμαι ανασφαλής και πιστεύω ότι μου πέφτεις “πολύ” κοιτάζω άλλες για να σε γειώσω και καλά, να σε προσγειώσω, να σου πω ότι: εντάξει υπάρχουν κι άλλες γύρω”.

-“Θέλει να σε ιντριγκάρει. Το κάνει δηλαδή επίτηδες για να ζηλέψεις”.

-“Είναι επιρρεπής στο γυναικείο φύλο και δεν μπορεί να ζήσει μόνο με μία γυναίκα”.

Από όπου και να το πιάσεις δηλαδή, βρωμάει... Όποιος κι αν είναι ο λόγος που το κάνει, δεν υπάρχει φως. Η κοπέλα έχει πρόβλημα, έτσι;

kristentheron1

Τι πρέπει να κάνεις
Η ψυχολόγος θα σου πει, γιατί φυσικά και γνωρίζει καλύτερα...

-Καθαρή εξήγηση: Σε ενοχλεί. Να της το πεις καθαρά και ξάστερα πόσο σε θίγει αυτό.

-Κάλεσέ την να μπει στη θέση σου. Αν το κάνεις εσύ αυτό; Πώς θα νιώσει; Δοκίμασέ το και μία φορά για να δει!

-Αν το κάνει όσο το κάνουν οι άλλες, ας πούμε ότι είναι γενετικό χαρακτηριστικό. Αν όμως το παρακάνει σκέψου καλύτερα αν πρέπει να συνεχίσεις μαζί της.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις
“Σκηνή εκείνη την ώρα δεν είναι σωστό” συμβουλεύει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη. “Ποτέ εν θερμώ δεν πρέπει να προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί θα γίνει καυγάς και τελικά θα χάσουμε και το δίκιο μας. Ο καυγάς θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και αυτό δεν θα είναι ούτε καλό για εσάς ούτε για την σχέση σας”.

jealousy-womenbeingjealous-640x427
Η ΑΤΑΚΑ ΣΟΥ
Πρέπει να βρεις το κατάλληλο timing και να πεις: “Με φέρνεις σε δύσκολη θέση όταν το κάνεις. Αισθάνομαι ή ότι δεν σου κάνω ή ότι κάτι άλλο ψάχνεις γιατί δεν σε καλύπτω ή ότι είσαι αχόρταγη. Όπως και να έχει το πράγμα όμως με ενοχλεί. Μην το ξανακάνεις λοιπόν. Πως θα ένιωθες αν έκανα και εγώ το ίδιο;”

Δεν πρέπει επιδεικτικά να αρχίσεις να κάνεις αντίποινα την ίδια ώρα. Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις καταλάβει καν τι κάνει εκείνη, ενώ θα καταλάβει θαυμάσια τι κάνεις εσύ!

Προσαρμογή άρθρου από το tlife.gr ¨γιατί και εμείς ίδιες είμαστε"!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...