Πέντε gay friendly διαφημίσεις που πρέπει να δείτε!

Και η διαφήμιση είναι ένα μέσο που μπορεί να μεταδώσει θετικά μηνύματα και να προσφέρει ορατότητα στην lgbt κοινότητα. Δυστυχώς στην χώρα μας δεν έχουμε τέτοια παραδείγματα για να δείξουμε. Στο εξωτερικό, ωστόσο, οι εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών μηνυμάτων, όλο και πιο συχνά, επιλέγουν να λειτουργήσουν συμπεριληπτικά ταυτόχρονα με την επικοινωνιακή τους τακτική.

Δείτε πέντε τέτοια παραδείγματα.

Διαφημιστικό καθαριστικού στην Ισπανία. Ο πρωταγωνιστής σφουγγαρίζοντας σημειώνει ότι οι διαφημίσεις προϊόντων καθαρισμού συνηθίζουν να δείχνουν ένα σπίτι πεντακάθαρο, γεμάτο μωρά. Και μας καλεί να δούμε τι καθαρό που είναι το δικό του σπίτι ενώ έρχεται και το δικό του "μωρό".

 

Διαφήμιση για την Μπάρμπι. Στην διαφήμιση της κούκλας που κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για πολλά, εμφανίζεται και ένα αγόρι, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ότι "όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά".

 

Ένα γκέι χριστουγεννιάτικο φιλί είναι το "χαλί" που επέλεξε το κανάλι "Antena 3" της Ισπανίας για να ενημερώνει το κοινό του ότι η ταινία ή η σειρά που παρακολουθεί θα συνεχιστεί σε λίγα λεπτά.

 

Η πρώτη, γκέι διαφήμιση στο Μεξικό! Η χώρα, που μετράει πολλά περιστατικά βίας σε lgbt άτομα, παρακολουθεί μια όμορφη σκηνή υποδοχής ενός γκέι ζευγαριού σε πολυκατοικία από έναν πατέρα με το παιδί του.

 

Και η αμερικανική διαφήμιση για τυποποιημένο φαγητό. Δύο μπαμπάδες διεκδικούν τις μπουκιές του γιου τους σαν να πρόκειται για τον "Πόλεμο των Άστρων"!

Δεν είναι όλες πολύ όμορφες;

Ας δούμε ωστόσο και πιο πολλές διαφημίσεις με λεσβίες ή τρανς άτομα... 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...