"Πόθοι και πάθη στην Παλιά Αθήνα 1834-1938", του Θωμά Σιταρά

Θωμάς Σιταράς
Πόθοι και πάθη στην παλιά Αθήνα 1834-1938

«Λεφτά, γυναίκες και κοιλιά, είν’ η καλλίτερη δουλειά».

Αυτό ήταν το περιρρέον σύνθημα της καθημερινότητας στην Παλιά Αθήνα της Belle Époque και της περιόδου που ακολούθησε μέχρι τον πόλεμο του ’40.

Στο προηγούμενο βιβλίο του για την Παλιά Αθήνα («Η Παλιά Αθήνα ζεί, γλεντά, γεύεται 1834-1938») ο Αθηναιογράφος  Θωμάς Σιταράς ασχολήθηκε διεξοδικά με τα γαστρονομικά δρώμενα και την καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της πόλης. Το βιβλίο αγαπήθηκε όχι μόνο από τους γκάγκαρους Αθηναίους αλλά και πολλούς άλλους αναγνώστες και αναγνώστριες που γύρεψαν λίγη νοσταλγία, φάρμακο στις δύσκολες μέρες του ’12.

Στο νέο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου η «Ωκεανίδα», ΠΟΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ 1834-1938 ο συγγραφέας «ψαχουλεύει» τις σχέσεις ανδρών και γυναικών στα παλιά χρόνια. Μια καταγραφή γραμμένη με χιούμορ και πλαισιωμένη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αυθεντικές μαρτυρίες.

Η σεξουαλική επανάσταση των Ατθίδων (όπως αποκαλούσαν τότε τις Αθηναίες) με τις αχαλίνωτες προεκτάσεις που πήρε, ερευνάται για πρώτη φορά και θα σας αφήσει σίγουρα άφωνους!

Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
www.paliaathina.com και www.oceanida.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...