Βίντεο όπου μια γιαγιά στηρίζει τον τρανς εγγονό της

Σήμερα ο Gavin Cueto είναι είκοσι χρονών, αλλά ήδη στα έντεκά του χρόνια είχε συνειδητοποιήσει ότι η ταυτότητα φύλου του ήταν διαφορετική από το σώμα με το οποίο γεννήθηκε. Ο Gavin είχε ανάγκη να μιλήσει για όλο αυτό που ένιωθε και περνούσε με κάποιον δικό του άνθρωπο αλλά φοβόταν να το εξομολογηθεί στην μητέρα του. Τελικά μίλησε στην γιαγιά του Elaine. Μερικά χρόνια μετά, σε βίντεο που ανεβάζει στο youtube, περιγράφει μαζί με την γιαγιά του εκείνη την στιγμή!

Η γλυκύτατη γιαγιά Elaine, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε, περιγράφει την στιγμή της εξομολόγησης του εγγονού της ως εξής: "δεν καταλάβαινα ότι θα μπορούσε να είναι δυνατόν να έχει γεννηθεί σε ένα λάθος σώμα και ποτέ δεν είχα ακούσει την λέξη transgender"! Αλλά η 83χρονη γιαγιά στήριξε τον εγγονό της, τον ενθάρρυνε και στάθηκε δίπλα του κατά την διαδικασία της φυλομετάβασης. "Κατά κάποιο τρόπο υπήρχε κάποιο νόημα σε όλο αυτό...", λέει, "γνωρίζαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ήταν υπέροχο να γνωρίζουμε ότι μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε".

Ο Gavin λέει "εκείνη με στήριξε και μου είπε ότι ήταν κάτι που θα έπρεπε να κάνω, αν το ήθελα πραγματικά". Και κάτι ακόμα! Ήταν η γιαγιά που επέλεξε το νέο όνομα για τον εγγονό της! "Πάντα ήμουν πιο κοντά με την γιαγιά μου", λέει ο νεαρός, "ξέρω ότι πάντα μπορώ να μιλώ μαζί της και εκείνη δεν θα με κρίνει". 

 

Τελικά, με την συμπαράσταση της γιαγιάς του ο Gavin μίλησε στην μητέρα του και επισκέφτηκε τον γιατρό του. Παραδέχεται ότι πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι να ολοκληρωθεί η φυλομετάβασή του αλλά σημειώνει ότι πήρε πολύ βοήθεια και από την οργάνωση Give to Fixers που στηρίζει στην Μεγάλη Βρετανία νέους με δυσφορία φύλου.

Δείτε το όμορφο πραγματικά βίντεο

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...