Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα για ομοφυλόφιλους αστυνομικούς

Με κάθε επιφύλαξη αναπαράγουμε την είδηση που τουλάχιστον τρία ενημερωτικά μέσα που έπεσαν στην αντίληψη μας, έχουν ήδη δημοσιεύσει και αυτά είναι τα "Παραπολιτικά", το "News.gr" και το "Novasports.gr".

Όπως σημειώνει το τελευταίο:

"Εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, μετά τον σάλο που προκάλεσε δήλωση αξιωματικού ότι στο Σώμα υπηρετούν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται. Όλα ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου όταν - με αφορμή το νομοσχέδιο για την «νομική αναγνώριση φύλου» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «Σεβόμαστε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των όλων - Έμφυλες και ερωτικές ταυτότητες» - ο αξιωματικός στην ομιλία του σημείωσε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται». Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο συγκεκριμένος αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και έχει προχωρήσει σε σχετικές κινητοποιήσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ - ως επικεφαλής ομάδας αστυνομικών με τις ίδιες ερωτικές επιλογές - προσπάθησε να συμμετάσχει στο πρόσφατο Gay Pride της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε αρνητικά σχόλια  από αρκετούς αστυνομικούς και εντός του κτιρίου της ΓΑΔΑ υπήρξαν αστυνομικοί που φόρεσαν μπλούζα που έγραφε «δεν είμαι από τους 9.000». Πριν μερικές βδομάδες έφτασαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγγραφες διαμαρτυρίες στελεχών της ΕΛΑΣ για τη συγκεκριμένη δήλωση-εκτίμηση του αξιωματικού τους Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να πληροφορηθούν από πού προκύπτει κι αν υιοθετείται ο συγκεκριμένος αριθμός ομοφυλόφιλων αστυνομικών και γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση ανώτατων αξιωματικών. Έτσι μετά τις επιστολές διαμαρτυρίας διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα ανατέθηκε σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας που έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των αναρχικών".

Η συγκεκριμένη είδηση αναφέρεται στον γνωστό μας, πλέον, Μιχάλη Λώλη, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Αντιρατσιτικής Βίας και πρώτο Έλληνα Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που δήλωσε δημόσια της σεξουαλική του ταυτότητα ως ομοφυλόφιλος.

Κρατάμε κάθε επιφύλαξη για την εγκυρότητα της είδησης καθώς, ήδη σε αυτά που αναπαράγονται βρίσκουμε ανακρίβειες. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Λώλης φέρεται να δήλωσε ότι "σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα" ενώ στην πραγματικότητα έκανε μια προσωπική, αυθαίρετη ποσόστωση, αναφερόμενος γενικά σε έρευνες του εξωτερικού για τον αριθμό των ομοφυλόφιλων Ελλήνων αστυνομικών, που δεν συγκεκριμενοποίησε. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και την συγκεκριμένη του τοποθέτηση στην εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο της ομιλίας του θα το ακούσετε στο 7:00 του βίντεο.

Επιπλέον αναφέρεται ότι στο Athens Pride συμμετείχε ως επικεφαλής ομάδας αστυνομικών με τις ίδιες ερωτικές επιλογές, ενώ η σεξουαλική ταυτότητα ως ομοφυλόφιλων των υπολοίπων αστυνομικών που συμμετείχαν στο Pride δεν έχει επιβεβαιωθεί δημόσια, τουλάχιστον, από τους ίδιους.

Για όλα τα παραπάνω, αναπαράγουμε την είδηση που ακούγεται σαν "κυνήγι ομοφυλόφιλων μαγισσών" με μια επιφύλαξη για το τί ακριβώς ερευνά η Ελληνική Αστυνομία και αν, εν τέλει, ανακαλύψει δέκα, είκοσι ή εννέα χιλιάδες ομοφυλόφιλους αστυνομικούς, τι θα τους κάνει; Ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας; Το θέμα είναι αριθμητικό; Στατιστική; Δυστυχώς δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε...

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...