grisexual: κάπου μεταξύ του σεξουαλισμού και του ασέξουαλ

Δεν είναι σπάνιο να συναντήσουμε κάποιον ή κάποιαν που να μην απολαμβάνει το σεξ, στις μέρες μας, και να το παραδέχετε... Σήμερα, σε έναν όλο και πιο ανεκτικό και συμπεριληπτικό κόσμο σε σχέση με την σεξουαλικότητα, κάθε μέρα φτάνουν στο λεξιλόγιό μας νέες λέξεις και όροι που σκοπεύουν να συμπεριλάβουν κάθε διαφορετική στάση απέναντι στο σεξ και την σεξουαλική μας ταυτότητα.

Η δημοσιογράφος Marta Semitiel παρουσιάζει στην εφημερίδα Diario la Vervad τον Juan, ένα παιδί από την Μούρθια της Ισπανίας ο οποίος έμαθε τον όρο grisexual και ένιωσε να ταυτίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται από αυτόν.

Ο Juan σημειώνει ότι για δύο ολόκληρα χρόνια δεν είχε νιώσει σεξουαλική έλξη για κάποιον άλλον ή άλλη και οι φίλοι του του έλεγαν ότι αυτό δεν ήταν φυσιολογικό. Και αυτό είχε πιστέψει και ο ίδιος. "Όταν σε λένε κάθε μέρα περίεργο, στο τέλος το πιστεύεις", σημειώνει.

Σύμφωνα με τους σεξολόγους, τα grisexual άτομα νιώθουν ερωτική έλξη μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο Juan σημειώνει ότι όταν νιώθεις έτσι, δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις στους άλλους και είναι πιο εύκολο να πεις ότι είσαι ασέξουαλ.

Για να εξηγήσει τι του συμβαίνει, ο ίδιος, λέει "υπάρχουν μια σειρά από πόρτες ή σύνορα που πρέπει να περάσω για να νιώσω σεξουαλική έλξη και να προχωρήσω στην σεξουαλική πράξη συνειδητά. Αν δεν γίνει αυτό, δεν νιώθω έλξη".

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...