'Νόμιμη τρομοκρατία ή τυφλά χτυπήματα; Όχι ευχαριστώ!',14/7/2005

Η τρομοκρατία είναι σαν τις απεργίες των σκουπιδιάρικων, αντί να πάρουν οι απεργοί τα σκουπίδια και να τα βάλουν  έξω από τα σπίτια των υπουργών, τα αφήνουν να κάνουν την δικιά μας ζωή δύσκολη λες και άμα ταλαιπωρηθούμε εμείς θα αλλάξει κάτι. Έτσι και με την τρομοκρατία, την πληρώνει ο απλός κόσμος και μετά τα χτυπήματα για να πατάξουν οι κυβερνήσεις την τρομοκρατία πάλι ο απλός κόσμος την πληρώνει με τους τρομονόμους.

Ο αντιεξουσιαστης γίνεται τρομοκράτης, ο άτυχος μουσουλμάνος  βρίσκεται στο έλεος της αστυνομίας που η συνήθης επιτυχία της δεν είναι να πιάνει τρομοκράτες αλλα τον γείτονα με τα 3 γραμμάρια χασίς. Στην εποχή που διανύουμε έχει φτάσει να είναι χειρότερο να είσαι μουσουλμάνος στην Ευρώπη και στην Αμερική παρά γκέι στο Πακιστάν. Οι εποχές που έρχονται, με αφορμή την τρομοκρατία, θα μας βρούνε όλους μας πιο πολύ τρομοκρατημένους από την τρομοκρατία του κράτους παρά από τα τυφλά χτυπήματα. Αφού μερικές φορές είμαι πεπεισμένη ότι όλα είναι στημένα με σκοπό να μας φοβίσουν τοσο που με την δικιά μας συναίνεση να μας κλείσουν στα κλουβιά μας.

Ο λόγος του Δημάρχου του Λονδίνου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ελαφρά συμπαθητικός, σίγουρα καλύτερος από τον λόγο του απαίσιου Μπλερ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου είναι «αριστερός» και υπέρμαχος συνολικότερα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με μεγάλη, έντονη δράση για τα gay δικαιώματα.
Από την Σιγκαπούρη που βρισκόταν είπε «Ήταν ένα χτύπημα που δεν είχε στόχο την εξουσία ή τον πρωθυπουργό αλλα τους απλούς εργαζόμενους λονδρέζους, άσπρους ή μαύρους, χριστιανούς, μουσουλμάνους ή εβραίους, μικρούς ή μεγάλους….εσείς δεν φοβάστε να χάσετε την ζωή σας προκειμένου να πάρετε ζωές άλλων αλλά φοβάστε μην συνολικότερα αποτύχει το σχέδιο σας να καταστρέψετε την ελευθερία στην πόλη μας και σας λέω ότι θα αποτύχετε γιατί ο κόσμος θα συνεχίζει να έρχεται στο Λονδίνο γιατί είναι η μόνη πόλη που ο κόσμος μπορεί να ζήσει ελεύθερα, είναι η πόλη που μπορει και υπερασπίζετε τις ατομικές ελευθερίες και πετυχαίνει την αρμονική συνύρπαξη όλων των διαφορετικοτήτων.»

Βέβαια ο ανθρωπος εκανε τουριστική προπαγάνδα εν οψη των Ολυμπιακών που κέρδιε το Λονδίνο, φοβάται μην και μειωθεί ο τουρισμός στην πόλη του αλλά είχε και μια δόση αλήθειας, ότι το Λονδίνο και η πολιτική του Δημάρχου του, πραγματικα πολεμάει όλες τις διακρίσεις και προσπαθεί πολύ να προσφέρει το πιο ασφαλές έδαφος για να χωρέσει αρμονικά όλο αυτό το πολυπολιτισμικο παζλ.

Μια Ιταλίδα γνωστή μου που μένει μόνιμα στο Λονδίνο, έχει εγκατασταθεί εκεί, ακριβώς επειδή το κράτος της παρέχει πολλές παραπάνω ευκολίες ως μετανάστρια που είναι, ως λεσβία και ως φορέας του aids. Αυτές τις μέρες, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται στην Ερεσό της Λέσβου στο σπίτι της που είναι πάντα ανοικτό για πολλές ιταλίδες φίλες. Πριν ακριβώς μια εβδομάδα οι επίδοξες αστυνομικές δυνάμεις του χωριού πηδήξανε την μάντρα του σπιτιού, μπήκανε μέσα και με τα όπλα στους κροτάφους των 4 κοριτσιών που μένανε, τις ξύπνησαν, φωνάζοντας «Που είναι αυτή που έχει aids;»

Μαζί με την φορέα, τις κατέβασαν στο σαλόνι και για τρίτη φορά κάνανε το σπίτι άνω κάτω, δεν δώσανε καν το νόμιμο δικαίωμα στην ιδιοκτήτρια να παρακολουθεί την «έρευνα» στο σπίτι της και εκτός τα απαίσια αστεία τους, όπως όταν βρήκαν έναν δονητή που τον πέταξε ο ενας στον άλλον για να τον καταλήξουν στα χέρια της μόνης γυναίκας αστυνομικίνας, τις συλλάβανε. Είχανε βρει 2 γραμμάρια φούντας, ένα κουτί βότανα και τα φάρμακα της φορέας. Τις τραβήξανε στην Μυτιλήνη (2 ώρες διαδρομή), φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα μέχρι και στο κοριτσάκι (24 χρονών) που είχε το κουτί με τα βότανα.

Η εισαγγελέας έριξε ένα μικρό πρόστιμο στην μια Ιταλίδα που ήταν δικά της τα 2 γραμμάρια φούντα και τις άφησε ολες. Η αστυνομία όμως φρόντισε να κρατήσει για τρίτη φορά την φορέα, να την ταλαιπωρήσει με φυλάκιση και απομάκρυνση από την θεραπεία της. Έχουν ήδη κατασχέσει τρεις φορές τα φάρμακα της ως παράνομα και ενώ η εισαγγελέας τράβαγε τα μαλλιά της αφού η φορέας είχε προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά για τα φάρμακα, η δύναμη της αστυνομίας κατάφερε να φυλάκισει την φορέα, να την ξεφτιλίσει και να την εξουθενώσει για ακόμα μια φορά. Ακριβώς όπως και στο μεγάλο νοσοκομείο της Μυτιλήνης που είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί μια φορά και την διώξανε γρήγορα γιατί, εκεί είναι τα πράγματα δύσκολα με τους φορείς, της είπαν. Είναι βαρύ βλέπετε για την επαρχιακή ελληνική μας αστυνομία και νοσοκομειακή μας περίθαλψη να είσαι φορέας και λεσβία στο χωριό τους.

Τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα ή νόμιμη τρομοκρατία από όργανα του κράτους, όπου και να κοιτάξεις είμαστε στο έλεος τους. Ας αφήσει ο κύριος Αβραμόπουλος τα τηλεοπτικά σποτάκια με τις προτροπές σε εμάς να είμαστε φιλόξενοι στους ξένους τουρίστες και ας εκπαιδεύσει την τουριστική και συνολικότερα την αστυνομία να είναι πιο ευαισθητοποιημένη και ανεκτική στις διαφορετικότητες.
Ας αφήσουν οι πολιτικοί το ασφαλιστικό και τις περικοπές και ας κοιτάξουν να μην φάμε καμία βόμβα και μετά ποιος θα τους δουλεύει.

Maria Cyber

Δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα Athens Voice.


*Να σημειωθεί ότι εδώ διαβάζετε τα κείμενα ολόκληρα, αυτούσια, όπως παραδόθηκαν και όχι στην τελική τους μορφή όπως δημοσιεύτηκαν.*


Copyright © 1995-2006 Proud Promotions Greek LGBT Promotions. All rights reserved. Απαγορεύεται η χρήση ολόκληρου ή μέρους κειμένου, φωτογραφιών ή videos για προβολή σε οποιοδήποτε οπτικό-ακουστικό μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της παραπάνω εταιρίας. Για καλύτερη multimedia εμφάνιση, χρησιμοποιήστε M. S. Internet Explorer V5.0 ή νεότερο, ανάλυση οθόνης 800Χ600 pixels, κάρτα ήχου Sound Blaster και φροντίστε να έχετε εγκατεστημένο το Flash Player plugin.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...