Έρχεται η 5η γιορτή των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο

Είναι η αγαπημένη μας LGBT ελληνική ομάδα που μας δίνει την ζεστασιά της οικογένειας, όσο χρονών και αν είμαστε. Μας κάνει να νιώθουμε παιδιά και να θέλουμε παιδιά και να διεκδικούμε για τα παιδιά μας και τα δικαιώματά τους...

Όπως κάθε χρονιά, τα τελευταία πέντε χρόνια, έρχεται η γιορτή των αγαπημένων μας "Οικογενειών Ουράνιο Τόξο" την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, από τις 12.00 έως τις 18.00, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Το φετινό σύνθημα της γιορτής είναι "Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες".

Η γιορτή διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ισότητας των Οικογενειών (IFED ή International Family Equality Day) που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Παράλληλα η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOT ή International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia).

Φέτος την Κυριακή 14/5/2017 θα γιορτάσουμε IFED και IDAHOT μαζί μετά από απόφαση των φορέων που στηρίζουν παγκόσμια τις δύο αυτές ημέρες περηφάνιας συνδυάζοντας δράσεις με επίκεντρο την υποστήριξη και την ασφάλεια της διαφορετικότητας των οικογενειών.

Λίγα λόγια για τους θεσμούς:

Η Παγκόσμια Μέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφυλοφοβίας καθιερώθηκε το 2004 για να ευαισθητοποιήσει πάνω σε θέματα βίας και διακρίσεων που βιώνουν καθημερινά οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφισεξουαλικοί, οι διεμφυλικοί και οι διαφυλικοί άνθρωποι, καθώς και κάθε άνθρωπος που αμφισβητεί ή δεν συμπορεύεται με τις πλειοψηφικές νόρμες της σεξουαλικότητας και του φύλου. Η 17η Μαΐου γιορτάζεται σε 130 χώρες του κόσμου ως η μέρα που το 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέγραψε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών.

Η Παγκόσμια Μέρα Ισότητας των Οικογενειών καθιερώθηκε το 2012 σηματοδοτώντας την προάσπιση της ισότητας και της περηφάνιας κάθε οικογένειας και των μελών της. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και σε ακόμα περισσότερες πόλεις, στην Αθήνα η διοργάνωση γίνεται από το 2012 από την οργάνωση Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, με πικνίκ, συγκεντρώσεις γονέων και παιδιών, παιγνίδια, τραγούδια και ποικιλία από υπαίθριες δραστηριότητες. Ο συγκεκριμένος θεσμός αναγνωρίστηκε πρόσφατα και από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως σημαντικό εργαλείο καταπολέμησης της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας και ως ευκαιρία ορατότητας κάθε LGBT κοινότητας ευαισθητοποιώντας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου.
Σύντομα θα αναρτηθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής και για τους μικρούς και για τους μεγάλους. Θα περιλαμβάνει, όπως πάντα, παιχνίδια για τους μικρούς, χαλαρή κουβέντα για τους μεγάλους πικ νικ και το παραδοσιακό πλέον οικογενειακό rainbow κέικ.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook εδώ 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...