Ο Αύγουστος Κορτώ σχολιάζει τις απειλές της Χρυσής Αυγή στους γκέι στην Ζάκυνθο

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, σχολιάζει την είδηση για τις απειλές Χρυσαυγιτών στην Ζάκυνθο, που έγραψαν με σπρέι σε βράχο, στην παραλία γυμνιστών Βροντόνερο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Πριν λίγο είδα κάτι που θα προτιμούσα να μην είχα δει: σε μια παραλία της Ζακύνθου, γραμμένη σ' ένα βράχο με σπρέι, η απειλή: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΕΪ. Κι από κάτω, τα αρχικά Χ.Α. και η σβάστικα.

Ήταν σαν χαστούκι, σαν κλοτσιά στα μούτρα. Η σκέψη ότι ανάμεσά μας, δίπλα μας, εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας στηρίζουν με την ψήφο τους μια συμμορία ναζιστών που θέλει να προσθέσει στη λίστα των θυμάτων της κι άλλους νεκρούς - σήμερα εμένα, αύριο εσένα - εξακολουθεί να μη χωράει στον νου μου.

Αλλά παρ' όλη την απόγνωση της φωτογραφίας, παρ' όλο τον φόβο που για μερικές στιγμές με παρέλυσε, δεν γίνεται να σωπάσω, να λουφάξω, να κάνω πως δεν το είδα. Ούτε και να ενδώσω στο εξίσου καταστροφικό μίσος για τον ελεεινό άθρωπο που έγραψε τέτοιο πράμα. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι ο αφανισμός των ναζί μέσω αυτοδικίας ή θανατικής ποινής (κρατικής δολοφονίας με άλλα λόγια).

Το ζητούμενο είναι να βρεθούν μέχρι τον τελευταίο στη φυσική θέση κάθε δολοφόνου: στη φυλακή".

 

Η φωτογραφία στην οποία αναφέρεται ο συγγραφέας είναι η παρακάτω

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...