Τι λέει ο Πρωθυπουργός για τα lgbt δικαιώματα;

Το περιοδικό antivirus επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να απευθυνθεί στην lgbt κοινότητα, λίγες μέρες πριν από το Athens Pride που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, που αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή, δηλώνει ότι "με το νομοσχέδιο αυτό, δίνουμε την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά την γένησή τους, να προχωρήσουν σε διόρθωση φύλου, με ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, χωρίς επιβεβλημένη ιατρική επέμβαση ή ψυχιατρική εξέταση".

Σε άλλο σημείο, σχετικά με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για το προκείμενο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα για το θέμα της συμπερίληψης άρθρων σε αυτό για ανήλικα τρανς άτομα, υποστηρίζει ότι "όσον αφορά στις προϋποθέσεις που το νομοσχέδιο με την παρούσα του μορφή θέτει, αυτές εκκινούν απ' τη βούλησή μας να προστατεύσουμε ανήλικα άτομα απ' το να κάνουν πρόωρες κινήσεις και να βρίσκονται οι διατάξεις σε αρμονία με το σύνολο του δικαϊκού μας συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιως πως η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα λάβει υπόψη της κάθε τεκμηριωμένη - νομικά και πολιτικά - πρόταση για βελτίωση".

Για την μη ψήφιση νόμου για πολιτικό γάμο και σε ομόφυλα ζευγάρια λέει ότι "πρέπει κι η κοινωνία να είναι έτοιμη προκειμένου να είναι επιτυχημένη και ομαλή η εφαρμογή τους αλλά είναι κι αυτές που διαμορφώνουν εν τέλει κι ένα κοινωνικό περιβάλλον".

Για το θέμα της παιδοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια επίσης σημειώνει ότι "το ζήτημα της παιδοθεσίας εντούτοις είναι πράγματι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα. Άλλωστε, την έχουν θεσπίσει λίγες χώρες".

Τέλος σε ερώτηση για την θεσμοθέτηση μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο αναφέρεται στην θεματική εβδομάδα για τις έμφυλες ταυτότητες που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά και σημειώνει ότι "δεν θα κάνουμε πίσω, θέλουμε ένα σύγχρονο σχολείο που θα συζητάει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους στην πραγματική ζωή".

Διχασμένα είναι τα πρώτα σχόλια αναγνωστών της συνέντευξης από την lgbt κοινότητα ενώ ακόμα δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από τις Οργανώσεις. Ωστόσο μεταξύ των θετικών σχολίων αναφέρεται ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει σε γκέι περιοδικό ενώ τα αρνητικά μιλάνε για μια χλιαρή συνέντευξη, δίχως καμιά δέσμευση, ενώ πολλά άτομα σημειώνουν ότι τα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν με το πόσα άτομα στην κοινωνία είναι έτοιμα ή όχι για δικαιώματα που τα ίδια απολαμβάνουν ενώ κάποια άλλα όχι.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...