Maria Cyber για την επίθεση στο μπλοκ αστυνομικών στο Athens Pride

Το Pride φετος, με ολα του τα ιδεολογικα προβληματα, ηταν τρομερα συγκινητικο και υπεροχο. Εκανε την πολη μας τοσο πιο ομορφη. Πραγματικα βουρκωσα σε καποια φαση! Χιλια Μπραβο σε ολους μας!

Παρακατω κανω μια τοποθετηση με αφορμη την παρουσια του μπλογκ των γκει αστυνομικων στο φετεινο Pride και δηλωνω καθετα εναντια στο γεγονος οτι τους επιτεθηκε βιαια μια ομαδα απο την ακρα αριστερα. Διαφωνω απιστευτα πολυ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ:
Η αστυνομια στο συνολο της ειναι ανατριχιαστικα φοβικη προς ολες σχεδον τις κατευθυνσεις, ειναι αδικη, παραφορα βιαια και γενικα εχει φροντισει και αφησει τις χειροτερες των εντυπωσεων. Η επιστοσυνη να τους καλεσεις για να βοηθησουν ειτε λοατκι ατομα, ειτε γυναικες που δεχτηκαν βια απο τους συντροφους τους κλπ... εχει χαθει. Παραλληλα η διαφθορα στους κυκλους της ειναι πολλακις δημοσιευμενη, η εκμεταλευση εξουσιας της ειναι επισης απειρως αποδεδειγμενη οπως και η οπλοφορια της τρομακτικη.

Οποιος πιστευει οτι ειναι σαφως καλυτερη εμπειρια να ζεις σε χωρα που η αστυνομια δεν επιτρεπεται να εχει οπλα, να ζεις σε χωρα που η ιδια η αστυνομια εχει δημοσιοποιησει και βαλει κατευθειαν φυλακη τον εναν αστυνομικο που υπηρχαν υπονοιες οτι ενεπλακει σε διακινηση ναρκωτικων, οτι ειναι σαφως καλυτερα να ζεις σε χωρα που οι περισσοτεροι αστυνομικοι ειναι εκπαιδευμενοι οπως ο ενας και μοναδικος που εχουμε εμεις και που στο σωμα υπαρχουν μαυροι, μουσουλμανοι, λεσβιες κλπ για να καταστειλουν παραβιασεις απο ατομα των αντιστοιχων κοινοτητων, τοτε πιθανα ειναι ενα μικρο πρωτο βημα η παρουσια γκει μπλογκ αστυνομικων χθες στο Pride.

Αν ομως ειμαστε καθετοι εναντια στην λεξη "καταστολη" που ειναι μια σιχαμενη λεξη γιατι συνηθως καταστελει κινηματα και φωνες του λαου τοτε δεν μπαινει ζητημα για παρουσια γκει αστυνομικου μπλογκ στο pride.

Δεν ξερω ποσο αυταπατη ή ουτοπια ειναι να μιλαμε για "καλη" αστυνομια ΟΜΩΣ ας γινει ξεκαθαρο το πολιτικο διλλημα.

Οποιος πιστευει γενικα να ΜΗΝ υπαρχει στην κοινωνια αστυνομια τοτε σωστα ειναι εναντια στην παρουσια της στο Pride.

(Βεβαια τοτε ξεκινα και ενα μεγαλο μπαραζ πολλων ερωτηματων, αν πιστευεις οτι "ο καλος ο
μπατσος ειναι ο νεκρος μπατσος" τοτε και περι χορηγων, περι πολιτικων κλπ ουτε αυτοι εχουν δουλεια στο Pride. Γιατι ειναι λιγο περιεργο να σε ενοχλουν οι γκει αςτυνομικοι και να εχεις περιπτερο σε ενα Pride που χαιρετιζει ο Καμινης, να εισαι διπλα με τον Συριζα και την Vodafone και κλπ κλπ)

Αντιθετα Οποιος παλευει για μια "καλυτερη αστυνομια" τοτε πολυ καλα ηταν το μπλογκ των γκει αστυνομικων χθες στο Pride.

Πριν μπολικες μερες αντρας μπατσος γνωστης μου, εθεσε το ανατριχιαστικο ερωτημα: "μα ειναι δυνατον αδερφες αστυνομικοι να μπορουν να ανταπεξερθουν σε εμπλοκη με ρουμανους (ειπε χαρακτηριστικα) κακοποιους σκληρους;"! Φρικαρα με την ερωτηση του και τι να του πρωτο εξηγησω και μαλιστα στα γρηγορα που επρεπε να απαντησω. Βρηκα με χιουμορ μια απαντηςη (ακρως προβληματικη πολιτικα) και γρηγορα σε χαβαλε του ειπα: " λες τους γκει αδυναμους; που παιζουν με κατι καβλια ναααα μεγαλα και sex toys μαυρα και τεραστια, με αντρικες γροθιες σε κωλους, ενω εσεις οι στρειτ παιζεται με απαλα βυζακια, μεταξενια δερματα και νεκλιζε, εσεις τελικα ειστε αγορακια, οι αλλοι ειναι αντρακλες"! (την απαντηςη την εκλεψα απο ενα stand up comedy). Το ποσες πολιτικες αστοχιες εχει η απαντηση μου τις ξερω παρα πολυ καλα, μην αρχισετε, αλλα ηταν η δυνατον πιο συντομη απαντηση που κατι θα του εξηγουσε στο χαμηλο επιπεδο που το εθετε.

Η ουσια ομως δεν ειναι ποιος ειναι πιο αντρας και πουτσαρας. Η ουσια ειναι η βια, οτι τελικα και στις αλλες χωρες που κατεβαινει η αστυνομια με τεραστιο μπλογκ στα Pride εχουν αλλαξει πολλα στην δομη της και στην βια της;

Και μηπως τελικα με αφορμη την παρουσιας των γκει αστυνομικων στην παρελαση μπαινει και παλι το χοντροτατο συνολικο ζητημα για το καθε Pride και εδω και εξω: "που τελικα πατανε πολιτικα τα Pride;"!

Μηπως να γινει μια διακυρηξη απο το Pride απλα αυτα που προασπιζεται;

Ομως καθε χρονο κατεβαινουμε ολοι και ειναι υπεροχα και ειναι τοσο καλυτερα απο δεκα χρονια πριν.

Ας αναρωτηθει ο καθενας τα καλα και τα "προβληματικα" του σημεια και ας συνειδητοποιησουμε οτι αυτο ειναι το Pride στο συνολο των χωρων που γινεται εδω και εξω πολλα χρονια τωρα.

Απο τετοια Pride αρχιζουν ολα τα πραγματα και μετα δημιουργουνται και αλλα εναλλακτικα Pride.

Εγω ας πουμε εμαθα οτι φετος στο Brighton θα γινει Lgbtqi Pride για Disable ανθρωπους και θελω παρα πολυ να παω!

Εχω μεγαλωσει αρκετα απο τα 20 μου χρονια και καλως ή κακως πλεον κανω ιδεολογικες εκπτωσεις τοσες οσες εγω θεωρω οτι αντεχω χωρις να με προδωσω.

Δεν πιστευω πλεον σε ουτοπιες αλλα βλεπω απ' τους καθημερινους αγωνες που πρεπει να δινονται για να αλλαζουν εστω λιγο προς το καλυτερο καποια καθημερινα πραγματα.

Π.Χ. υποστηριζω εμπρακτα μια ομαδα αλληλεγγυης διαβητικων για τα αναλωσιμα προς ανασφαλιστους διαβητικους και συμμαχω με φαρμακευτικες αφου αυτες μας δινουν ταινιες μετρησεις και οχι το κρατος που εχει συμβαση με κορεατικους μετρητες σακχαρουν που δειχνουν αλλα αντι αλλων τιμες του σακχαρου στο αιμα.

Θα πιστευα ποτε εγω στην ζωη μου οτι θα εκανα τετοιες "εκπτωσεις"; Κι ομως κανω, γιατι νιωθω οτι μεχρι να ανατραπει πολιτικα η κατασταση πρεπει καπως να ζησουμε. Πειτε με ρεφορμιστρια, εδω πλεον και η λεξη "αριστερος" εχει καταντηςει τρομερα προβληματικη. (ανοιξα μεγαλη κουβεντα).

Εχω ζησει και συμμετασχει στην προσπαθεια που λεγεται Pride απο χροοοονια πριν και χθες συγκινηθηκα!

Δεν πιστευω πλεον σε καμια "επανασταση" οσο ζω, αλλα πιστευω σε μικρες βελτιωσεις και ειναι αναμφιβολο οτι προς μια κατευθυνση γινονται πολυ καλα πραγμα που παντα παλευαμε και δυστυχως προς αλλες κατευθυνσεις (υγεια, εργατικα κλπ..) παμε πολυ πισω.

Εχω πληρη αντιληψη της πραγματικοτητας και αυτο με ψυχοπλακωνει ΟΜΩΣ οσο μπορω θα αγωνιζομαι για οτι μπορει να παει εστω λιγο καλυτερα.

Προς αυτην την κατευθυνση χαιρετιζω με μεγαλη χαρα το Pride μας!!!!!!!!

Και παραλληλα θα παλευω να δημιουργηθει και ενα πιο πολιτικο, εναλλακτικο Pride.

Απο καπου ολα σιγα σιγα αρχιζουν και νιωθω χαρουμενη που εχουμε αυτο το Pride και δεν ειμαστε π.χ. ακομα οπως στην Βουλγαρια και σε αυτο το Pride το γκει μπλογκ αστυνομικων εχει καθε λογο υπαρξης!

Maria Cyber

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...