RADical Pride: Γιατί παρεμβαίνουμε στο 6ο Thessaloniki Pride;

To RADical Pride, η κίνηση για αυτο-οργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε διήμερο εκδηλώσεων στις 16 και 17 Ιουνίου, ταυτόχρονα με το 6ο Thessaloniki Pride που έχει ήδη ξεκινήσει τις εκδηλώσεις του, οι οποίες ολοκληρώνονται επίσης το Σάββατο, 17 Ιουνίου.

 

Στην ανακοίνωση του προγράμματος του διημέρου, το RADical Pride ονομάζει την κίνησή του ως παρέβαση στο Thessaloniki Pride και εξηγεί τους λόγους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γιατί παρεμβαίνουμε στο 6ο Thessaloniki Pride;

 

Ως RADical Pride στις 26/27 Μάη κάναμε το πρώτο βήμα.

Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της αυτό-οργάνωσης αφήνοντας στην άκρη την ευκολία της ανάθεσης της διοργάνωσης ενός Pride σε “λίγους”, “γνώστες” και “ειδικούς”.

Πολλές, πολλ@ και πολλοί αγκαλιάσατε και στηρίξατε το εγχείρημά μας αυτό: πιστέψατε στην πρότασή μας για ένα “Pride από τα κάτω και με τους/τις κάτω”. Πιστέψατε -όπως κι εμείς- ότι η δύναμη βρίσκεται πραγματικά στον καθένα και την καθεμία από εμάς, που μπορεί με τις ιδέες της να συμβάλλει ισότιμα στη λήψη των αποφάσεων και να συνδιαμορφώσει ένα Pride που θα μας χωράει όλες, όλ@ και όλους. Με διευρυμένες θεματικές και χωρίς αποκλεισμούς.

Για εμάς, ωστόσο, τίποτα δεν σταμάτησε στις 27 Μάη.

Ως RADical Pride παρεμβαίνουμε στο 6ο Thessaloniki Pride:

Γιατί ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε για να κατακτήσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν είναι ακόμα μακρύς.

Γιατί θέλουμε να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους που μοιράζονται ενδεχομένως παρόμοιους προβληματισμούς, ανησυχίες και ενστάσεις με εμάς σε σχέση με τη διοργάνωση του Thessaloniki Pride.

Γιατί έχει αξία να δείξουμε γιατί επιμένουμε στην ανάγκη αυτό-οργάνωσης των ανθρώπων στον χώρο των Pride, ειδικά σε συνθήκες όπως οι σημερινές. Να εξηγήσουμε γιατί η δύναμή μας για να αλλάξουμε τα πράγματα βρίσκεται στη συνύπαρξή μας μέσα σε ανοιχτές συνελεύσεις -και όχι πίσω από κλειστές πόρτες-, στη ζύμωση των διαφορετικών απόψεων και στη συνδιαμόρφωση με διάλογο. Στην αυτοχρηματοδότηση των δράσεών μας, μακριά από χορηγίες, εταιρίες, πρεσβείες και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πακέτα. Στην αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα και όχι στον κακώς εννοούμενο “εθελοντισμό”.

Ιδεολογικά μας χωρίζουν κόσμοι ολόκληροι από την οργανωτική επιτροπή του Thessaloniki Pride. Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι λίγα όσα μας χωρίζουν από τον κόσμο που θα βρεθεί στις 17 Ιούνη στον Λ. Πύργο. Λοατκια+ και αλληλέγγυοι, άνθρωποι των κινημάτων, όσες και όσοι υφίστανται βία και καταπίεση είτε επειδή είναι εργαζόμενες ή άνεργοι, νέοι ή ηλικιωμένες, cis και trans γυναίκες, άτομα με αναπηρίες ή με διαφορετική από την κυρίαρχη εθνοτική καταγωγή.

Ως RADical Pride παρεμβαίνουμε στο 6ο Thessaloniki Pride, αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε πως τίποτα δεν τελειώνει εκεί. Θα συνεχίσουμε να δρούμε με κριτήριο ότι η διαφορετικότητα είναι για εμάς πλούτος και ότι η σύνδεση των επιμέρους κινημάτων είναι η μόνη δυνατή απάντηση για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση, χωρίς βία και χωρίς διακρίσεις.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Παρασκευή 16/6

19:00 Έκθεση φωτογραφίας "Τι με καυλώνει" από το RADical Pride

και Έκθεση εικαστικών από τις Μορφίνη και Φλώρα Φουστέρη, μέσα στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, Ερμού 23, γωνία με Βενιζέλου, στον 1ο όροφο.

20:30 Προβολή ταινίας και συζήτηση:
Une nouvelle amie - The new girlfriend
στον πεζόδρομο κάτω από το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών
(πίσω από το μνημείο Λαμπράκη, στο βάθος δεξιά)

 

Σάββατο 17/6

17:00 Συγκέντρωση με Bodypainting στο παρκάκι του σινέ Αλέξανδρος, απέναντι από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος)

19:00 ΠΟΡΕΙΑ

23:00 LIVE και lgbtqia+ PARTY
με τους ΡΕΥΜΑ 102 και τους Ψύλλοι στ' Αχυρα
στον πεζόδρομο κάτω από το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...