H “gay band” Austra έρχεται την Παρασκευή στο Fuzz Live Music Club!

Οι υπέροχοι Austra έρχονται στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club ! Η μπάντα από το Toronto του Καναδά, που σε μεγάλο βαθμό αποτελεί προσωπικό project της χαρισματικής Katie Stelmanis , αποτελεί ήδη ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ονόματα στον χώρο της synthpop / dream pop / indietronica σκηνής τα τελευταία χρόνια, έχοντας κερδίσει πολλούς φίλους και στη χώρα μας.

H αγαπημένη μας λεσβία Katie Stelmanis δηλώνει πρώτα τραγουδίστρια και μετά λεσβία, ωστόσο θεωρεί ότι το ποια είναι επηρεάζει την μουσική της. Ως εκ τούτου, λατρεύει να εκπροσωπεί στον κόσμο της μουσικής τα queer άτομα. 

H Katie Stelmanis έχει δηλώσει ότι θαυμάζει απεριόριστα την επίσης λεσβία Beth Ditto των Gossip και συγκεκριμένα ότι όταν την πρωτοείδε κυριολεκτικά δάκρυσε!  Στην ερώτηση με ποια διάσημη είχε crush απάντησε φυσικά η πανέμορφη Kristen Stewar. Όμως, ακόμα και αν δεν μασάει τα λόγια της για καμιά διάσημη γυναίκα, δηλώνει δίχως δεύτερη σκέψη ότι εμπνευστής και μούσα της είναι η κοπέλα της!

Όταν την ρώτησαν αν της πήρε καιρό η αποδοχή της σεξουαλικότητάς της απάντησε ότι στο σχολείο ήταν nerd qeek και ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να βγει ραντεβού με κανέναν. Κατάλαβε, συνεχίζει, ότι ήταν λεσβία αμέσως όταν γνώρισε την πρώτη της λεσβία. Θεωρεί ότι δείχνει πολύ "θηλυκή" για λεσβία και αυτό δεν είναι από επιλογή αλλά μέσα σε αυτό αισθάνεται άνετα με τον εαυτό της. Δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που απλώς της αρέσουν τα κορίτσια, δηλώνει ξεκάθαρα της αρέσουν μόνο και αποκλειστικά οι λεσβίες! Η μαμά της το γνώριζε πριν από αυτή οπότε δεν χρειάστηκε στην πραγματικότητα να κάνει coming out στους γονείς της.

Το συγκρότημά της ονομάζεται Austra που σημαίνει θεά του φωτος σε έναν μύθο της Λετονία.

Οι Austra σχηματίστηκαν το 2009 στο Toronto από την Katie Stelmanis, με τη συνδρομή της Maya Postepski. Πολύ σύντομα, τράβηξαν το ενδιαφέρον της Domino Records και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις. Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 3 studio albums - "Feel It Break" (2011), "Olympia" (2013), "Future Politics" (2017) - και κάμποσα singles, κατορθώνοντας, όσο κλισέ και να ακούγεται αυτό, να διαμορφώσουν έναν πολύ προσωπικό ήχο, όπου το background της (Λετονικής καταγωγής) Stelmanis, με σπουδές στην κλασσική μουσική και την opera, συνδυάζεται με διάφορα είδη ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργώντας κάτι που δύσκολα κατατάσσεται σε μία συγκεκριμένη κατηγορία.

"Lose It", "Beat And The Pulse", "Painful Like", "Home", "Utopia", "Forgive Me", "I Love You More Than Yourself", "Hurt Me Now", "Habitat", είναι μερικά από τα γνωστότερα κομμάτια των Austra όπου η μελωδία και ο ρομαντισμός συναντούν την electro pop, το new wave, την dream pop, την dance pop, ακόμα και τη house, με την ιδιαίτερη φωνή της Stelmanis - που μπορεί να θυμίσει Bjork, Fever Ray, Cocorosie, Bat For Lashes, Florence and the Machine αλλά τελικά είναι κάτι ξεχωριστό - να μαγεύει.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει στα 20 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr και www.viva.gr

 

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος / τηλ. 210 3450817 / www.fuzzclub.gr )

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες:

Θωμάς Μαχαίρας / thomasmachairas@fuzzproductions.gr/ 6936 161979

Γιάννης Λυμπέρης / [email protected]r / 6973 798192

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...