Go Vegan με το J - Γο: Καπνιστό βίγκαν τυρί

Τώρα που τέλειωσε και το υπέροχο Thessaloniki Pride και μιας και ο Ιούνιος είναι παράξενος μετεωρολογικά, ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ακόμα χορταστικό φαγητό, βίγκαν τυρί από κάσιους. Τέρμα πια τα ζωικά τυριά! Κοίτα πόσο εύκολο και γρήγορο είναι! Η δε γεύση είναι συγκλονιστική, απείρως καλύτερη από οποιοδήποτε ζωικό τυρί. Φαγητό χωρίς βία λοιπόν, και σαφώς πιο υγιεινό.

 

Καπνιστό βίγκαν τυρί από κάσιους ξηρούς καρπού:

Υλικά:

  • 1 κούπα ξηρούς καρπούς κάσιους
  • 1/2 κούπα διατροφική μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας marple syrup
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη agar
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
  • 1¼ κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1½ κούπα νερό
  • Αλάτι

Ετοιμασία:

1. Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ το μισό νερό και όλα τα συστατικά εκτός από την σκόνη agar.

2. Βράσε σε ένα ταψί το υπόλοιπο νερό και την σκόνη agar για 5 λεπτά.

3. Σβήσε την θερμοκρασία και πρόσθεσε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4. Βάλε στο ψυγείο ένα μπωλ με το μίγμα για 2 ώρες

Καλή απόλαυση !!!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...