Τώρα που τέλειωσε και το υπέροχο Thessaloniki Pride και μιας και ο Ιούνιος είναι παράξενος μετεωρολογικά, ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ακόμα χορταστικό φαγητό, βίγκαν τυρί από κάσιους. Τέρμα πια τα ζωικά τυριά! Κοίτα πόσο εύκολο και γρήγορο είναι! Η δε γεύση είναι συγκλονιστική, απείρως καλύτερη από οποιοδήποτε ζωικό τυρί. Φαγητό χωρίς βία λοιπόν, και σαφώς πιο υγιεινό.
Καπνιστό βίγκαν τυρί από κάσιους ξηρούς καρπού:
Υλικά:
- 1 κούπα ξηρούς καρπούς κάσιους
- 1/2 κούπα διατροφική μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας marple syrup
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη agar
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 λεμόνι σε χυμό
- 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
- 1¼ κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1½ κούπα νερό
- Αλάτι
Ετοιμασία:
1. Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ το μισό νερό και όλα τα συστατικά εκτός από την σκόνη agar.
2. Βράσε σε ένα ταψί το υπόλοιπο νερό και την σκόνη agar για 5 λεπτά.
3. Σβήσε την θερμοκρασία και πρόσθεσε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4. Βάλε στο ψυγείο ένα μπωλ με το μίγμα για 2 ώρες
Καλή απόλαυση !!!