Πνίγηκε η γαλλίδα φιλόσοφος Anne Dufourmantelle προσπαθώντας να σώσει δύο παιδιά

Μια από τις κορυφαίες φιλοσόφους της Γαλλίας, η Anne Dufourmantelle πέθανε προσπαθώντας να σώσει δύο παιδιά σε μια παραλία στη Γαλλική Ριβιέρα.

Η Anne Dufourmantelle εισήλθε στο νερό όταν είδε πως τα παιδιά αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων στην παραλία Pampelonne, κοντά στο Σεν Τροπέ. Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, αλλά ή είδηση έγινε γνωστή μόλις χθες.

Τα δύο παιδιά διασώθηκαν από ναυαγοσώστες και είναι καλά στην υγεία τους. Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι η 53χρονη Dufourmantelle κολύμπησε 50 μέτρα προσπαθώντας να φτάσει τα παιδιά, αλλά παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα της θάλασσας.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η Dufourmantelle γνώριζε τα παιδιά που προσπάθησε να σώσει ή αν απλά επενέβη για να βοηθήσει. Η κηδεία της πρόκειται να γίνει στο Ramatuelle στην νότια Γαλλία, την Τρίτη.

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Françoise Nyssen δήλωσε ότι η Dufourmantelle ήταν μια «μεγάλη φιλόσοφος που μας βοήθησε να ζήσουμε καλύτερα».

Η Dufourmantelle είχε γράψει πολυάριθμα δοκίμια σχετικά με τη σημασία της ανάληψης ρίσκων και την ανάγκη αποδοχής ότι η έκθεση σε οποιεσδήποτε πιθανές απειλές είναι μέρος της καθημερινής ζωής.

Σε μια συνέντευξη στην Liberation το 2015 η Dufourmantelle  είχε πει ότι η ιδέα της «απόλυτης ασφάλειας - όπως και του μηδενικού κινδύνου - είναι μη ρεαλιστική». «Όταν υπάρχει πραγματικά ένας κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς για να επιβιώσει, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού στο Λονδίνο, υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο για δράση, αφοσίωση και διάθεση να υπερβούμε τα όρια μας», πρόσθεσε.

Πηγή Lifo

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...