Ο καλπασμός του ρατσισμού 18/7/07

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ)

Αρ. απ.: 4126/2004

Προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Αθήνα 11 Ιουλίου 2007

Ο καλπασμός του ρατσισμού

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» στις 30.6.2007 δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Καπελωμένη από τους Εβραίους και η γιορτή των gay»,  μιλώντας για:  «Το Εβραϊκό Λόμπυ της Αμερικής!», «Την παράσταση έκλεψαν οι κωφάλαλες λεσβίες (!)», «κιναιδικά σόου» και «κρυφοκίναιδους».

Μια ακόμη ύβρις μέσω των ΜΜΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες κι όλα αυτά συμβαίνουν  το 2007 που έχει κηρυχθεί ως «έτος ίσων ευκαιριών για όλες και όλους».

Η βία, ο σεξισμός και ο ρατσισμός,  τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθύνονται,  όπως ο νυχτερινός ξυλοδαρμός  μας στα στέκια όπου συχνάζουμε, οι κατά καιρούς δηλ ώσεις του Υπουργού κ Γιακουμάτου, του Νομάρχη της Θεσσαλονίκης κ  Ψωμιάδη, του Αρχιεπισκόπου κ Χριστόδουλου κλπ κλπ.

Η ΟΛΚΕ παρακολουθώντας αρκετά χρόνια τώρα τα δρώμενα στα ΜΜΕ έχει διαπιστώσει  την ραθυμία της Πολιτείας και των φορέων της,  ώστε να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους εναντίον διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων.

Το Σύνταγμα στο Άρθρο 2 και 5 ορίζει ευκρινώς τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, τα οποία αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Η αδράνεια μαζί με την σιωπή της Πολιτείας είναι συνενοχή, που επιτρέπει την διαιώνιση τέτοιων πρακτικών και συμπεριφορών.  Όταν η Πολιτεία επιτρέπει ρατσιστικές φωνές και δράσεις  οι  νόμοι, το σύνταγμα και οι Αρχές Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ καθίστανται κενό γράμμα.

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος -ΟΛΚΕ σάς καλεί ως εκπρόσωπο της Πολιτείας να εναντιωθείτε σε κάθε τι,  που δρα σε βάρος του σεξουαλικού προσανατολισμού, του σημιτισμού,  του φύλου, της εθνικής καταγωγής, της αναπηρίας καθώς και σε κάθε μορφή διάκρισης,  κάνοντας πράξη την ισότητα σεβόμενος την αξία όλων.

Η επιστολή της ΟΛΚΕ και η απάντηση σας θα κοινοποιηθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στην κοινότητά μας, στην ιστοσελίδα του σωματείου ΟΛΚΕ, στην Ε.Σ.Η.Ε.Α, στην Π.Ο.Ε.ΣΥ., σε οργανώσεις και φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό.

Με εκτίμηση για το ΔΣ ΟΛΚΕ,

Ευαγγελία Βλάμη.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...