Οι κανόνες για αιμοδοσία ομοφυλόφιλων θα χαλαρώσουν περαιτέρω στην Αγγλία

Οι ομοφυλόφιλοι άντρες θα μπορούν να δώσουν αίμα στην Αγγλία, τρεις μήνες αφού έχουν σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με ευρείες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με την ισότητα που προωθεί η κυβέρνηση, μετέδωσε το Sky News.

Φοβίες για μολύνσεις είχαν οδηγήσει στην απόλυτη απαγόρευση ομοφυλόφιλων από την αιμοδοσία, κατά την κορύφωση της επιδημίας του AIDS, αλλά το 2011, αυτό άλλαξε, επιτρέποντας στους γκέι άντρες να δίνουν αίμα, 12 μήνες αφού είχαν σεξουαλική επαφή. Το όριο αυτό θα μειωθεί μετά από ιατρικές οδηγίες.

Στις ΗΠΑ, από το Δεκέμβριο του 2015, το FDA (Food and Drug Administration) αναθεώρησε τους κανόνες για τη δωρεά αίματος και πλάσματος για να μπορούν να συμμετάσχουν γκέι και διεμφυλικοί δωρητές. Με τις νέες οδηγίες οι διεμφυλικοί μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο τους στα σχετικά ερωτηματολόγια και οι άντρες που είχαν σεξουαλική επαφή με άντρες μπορούν να δώσουν αίμα, αν απέχουν 12 μήνες έκτοτε.

Στην Ελλάδα, μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις της LGBTQ+ κοινότητας, παραμένει και η απαγόρευση της  στην αιμοδοσία.

Σε μια εθελοντική αιμοδοσία ο αιμοδότης καλείται να απαντήσει σε μια ερώτηση για τις σεξουαλικές του πρακτικές με στόχο να αποκλειστούν δια βίου από την αιμοδοσία όσοι άνδρες είχαν σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα από το 1977 μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι ή όχι.

Πηγή Εθνικός Κύρηξ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...