Προκλητικά Αόρατοι 3/3/08

Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στις Ελληνικές εφημερίδες για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά ελληνικά, το οποίο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να συμπεριλάβει μόνο τους ετεροφυλόφιλους.

Για μία ακόμη φορά για την ελληνική πολιτεία οι ομοφυλόφιλοι και διαφυλικοί άντρες και γυναίκες παραμένουν προκλητικά αόρατοι. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καμμία λοατ οργάνωση δεν έχει προβάλλει ως αίτημά της, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ζευγάρια ομοφύλων.

Το αίτημα είναι ένα και παραμένει:  πολιτικός γάμος. Ωστόσο η προκλητικότητα και η διάκριση είναι ολοφάνερες. Και από τη μεριά της επίσημης κυβέρνησης που προτίθεται να νομοθετήσει μόνο για τους ετεροφυλόφιλους, αλλά και από την μεριά της αντιπολίτευσης, που όταν κατέθεσε την δική της πρόταση για σύμφωνο συμβίωσης (ποτέ βέβαια επίσημα στη βουλή), συμπεριέλαβε μεν τους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, απαγορεύοντας όμως την τεκνοθεσία και με ορολογία επιεικώς απαράδεκτη και προσβλητική.

Για τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή οι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες παραμένουν στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ναι μεν είναι εξοργιστική η διάκριση στην πρόταση που προτίθεται να φέρει η ελληνική κυβέρνηση, από την άλλη μεριά το αίτημα-διεκδίκηση είναι και παραμένει: πολιτικός γάμος και υιοθεσία (εδώ άλλωστε βρίσκεται το κλειδί, στην υιοθεσία).

Γ.Γ.    Ε.Ο.Κ.
Μαρίνα Γαλανού.
[email protected]
https://www.transs.gr
Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...