ARTISTS FOR ATHENS PRIDE

ARTISTS FOR ATHENS PRIDE
Έκθεση – Σιωπηλή Δημοπρασία υπέρ του Athens Pride
Επιμέλεια: Andrea Gilbert
7 Φεβρουαρίου – 21 Φεβρουαρίου 2009

Εκδήλωση και έναρξη της δημοπρασίας: Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009, 18.00
Τιμή έναρξης πλειοδοσίας: 300 ευρώ
Υποδοχή: Περδίκα 6 (πίσω από την Ιάσονος), 104 36 Αθήνα
Είσοδος: €10 δωρεά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας «Athens Pride»
Η δημοπρασία κλείνει: Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009, 22.00 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00-20.00 & Σάββατο 12.00-17.00

Η γκαλερί The Breeder με μεγάλη χαρά σάς προσκαλεί στην ειδική έκθεση και σιωπηλή δημοπρασία έργων σύγχρονης ελληνικής τέχνης, τα έσοδα της οποίας θα πάνε εξ ολοκλήρου στην υποστήριξη του Athens Pride.

Οι 18 καλλιτέχνες οι οποίοι δώρισαν αφιλοκερδώς σημαντικά έργα, χαρακτηριστικά της δουλειάς τους, ανήκουν στους πιο καταξιωμένους/ες της σημερινής εικαστικής σκηνής. Έχουν τύχει διεθνούς αναγνώρισης με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές στις μεγαλύτερες εικαστικές διοργανώσεις, όπως οι Μπιενάλε της Βενετίας, της Αλεξάνδρειας, της Κωνσταντινούπολης, του Λίμερικ, κ.α., ενώ πολλά έργα τους κοσμούν μόνιμα δημόσιους χώρους στην Αθήνα και το εξωτερικό.

To Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας «Athens Pride» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2006 μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της πρώτης εκδήλωσής της, στις 25 Ιουνίου 2005. Η φετινή 5η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Παρόμοια Φεστιβάλ Pride διεξάγονται παγκοσμίως εις ανάμνηση των γεγονότων στο μπαρ «Στόουνγωλ» της Ν. Υόρκης, τις 28 Ιουνίου 1969, όταν για πρώτη φορά τραβεστί, γκέι και λεσβίες αντεπιτέθηκαν στις προσπάθειες καταστολής της έκφρασης της ομοερωτικής επιθυμίας τους.

Το Athens Pride, με διάφορες εκδηλώσεις (συζητήσεις, εκθέσεις, κλπ) κατά την διάρκεια του χρόνου, προβάλλει την ύπαρξη και προωθεί την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανσεξουαλικών (LGBT) ατόμων, καταπολεμά τη διάκριση και τη σιωπή και διεκδικεί τα δικαιώματά τους. Παρόλο που βασίζεται στην εθελοντική εργασία και την αφιλοκερδή προσφορά υπηρεσιών, το λειτουργικό κόστος αυξάνεται συνεχώς σε άμεση αναλογία με την προσέλευση του κόσμου και τις προσδοκίες όλων μας. Τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές.

Η έκθεση-δημοπρασία Artists for Athens Pride, η πρώτη του είδους της, προσφέρει σε φιλότεχνους και συλλέκτες τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ποιοτικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδιου και φωτογραφίας σε εξαιρετικές τιμές, και συγχρόνως να υποστηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του Athens Pride.

Έργα προσέφεραν οι καλλιτέχνες:

Νίκος Αλεξίου, Ανδρέας Αγγελιδάκης, Κωστής Βελώνης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Μαρία Ζερβού, Λίνα Θεοδώρου, Πάνος Κοκκινιάς, Άννα Λάσκαρη, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ντιάννα Μαγκανιά, Ειρήνη Μίγα, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άγγελος Πλέσσας, Βασιλεία Στηλιανίδου, Σωκράτης Σωκράτους, Μαρκ Χατζηπατέρας, Αντωνάκης Χριστοδούλου, Ελένη Χριστοδούλου. Τους ευχαριστούμε θερμότατα!

Λίγα λόγια για την επιμελήτρια:

Η Andrea Gilbert κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, είναι κριτικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων˙ ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1989. Έχει επιμεληθεί μεγάλες διεθνείς ομαδικές εκθέσεις (SKIN, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Magic, vamiali’s γκαλερί) και πολλές ατομικές. Στα πλαίσια του Athens Pride 2008 οργάνωσε την έκθεση LGBT αρχειακού περιεχομένου, «Ιστορία μου, αμαρτία μου...», στο Spilioti Projects. Κείμενά της δημοσιεύονται τακτικά σε καταλόγους, στον ξένο τύπο και στη μόνιμη στήλη της στη δεκαπενθήμερη εφημερίδα «City Uncovered».

Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του LGBT ακτιβισμού, είναι υπεύθυνη για θέματα αντισημιτισμού στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και έχει εμφανιστεί ως αρχική πολιτικώς ενάγουσα σε αρκετές δίκες περί αντισημιτισμού, όπως η πρόσφατη ιστορική δίκη Πλεύρη. Συμμετέχει στη διοργάνωση του Athens Pride από την έναρξη του το 2005, και είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του από το 2006. Επιπλέον είναι μέλος του Δ.Σ. του InterPride (Διεθνούς Εταιρίας Pride Οργανώσεων). 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...