Άρχισε η δίκη για το βιασμό της ανοιχτά λεσβίας ποδοσφαιρίστριας Εουντί Σιμελάνε

Κείμενο: Χρήστος Μιχαηλίδης
(Ελευθεροτυπία, 30/7/09)

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ χθες άρχισε πάλι η δίκη τριών ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της Εουντί Σιμαλάνε, μιας από τις κορυφαίες ποδοσφαιριστίνες της χώρας, και γυναίκας που δεν έκρυψε ποτέ της ότι ήταν ομοφυλόφιλη. Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του BBC World, από το 1998 μέχρι σήμερα 31 ομοφυλόφιλες έχουν βιασθεί πρώτα και δολοφονηθεί στη συνέχεια, σε μια σειρά ομοφοβικών επιθέσεων που έχουν αναστατώσει τη χώρα. Ενα μέρος του πληθυσμού θεωρεί ότι είναι «μεγάλη αμαρτία» να είσαι λεσβία και πιστεύει ότι το μόνο που χρειάζεσαι «για να θεραπευτείς από αυτήν» είναι «ένας καλός άνδρας».

«ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΔΡΑΣ», που θα σε περιποιηθεί διά του «επανορθωτικού βιασμού», όπως είναι ο όρος που περιγράφει τον βιασμό μιας λεσβίας από έναν άνδρα, με σκοπό είτε να την τιμωρήσει (οπότε και τη σκοτώνει κιόλας) είτε να την... επανορθώσει -δηλαδή, όπως λένε τα κτήνη αυτά, να την επαναφέρει «στον ορθό δρόμο». Αυτόν, που έχουμε ακούσει τόσες και τόσες φορές στη ζωή μας από τάχα μου «σωστούς ανθρώπους»!..

Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, που θα φιλοξενήσει το επόμενο καλοκαίρι, του 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ), έχει από τα υψηλότερα «επίπεδα» σεξουαλικής βίας στον κόσμο. Κάθε χρόνο, λέει το BBC, φτάνουν στην αστυνομία περί τις 54.000 καταγγελίες για βιασμούς. Οι περισσότεροι δράστες είναι νεαροί άνδρες γύρω στα 20-25. Γι' αυτούς, δήλωσε η Σάρα Κομ, μέλος της οργάνωσης «Triangle» (δηλαδή «Τρίγωνο») που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, το να βιάσουν και να σκοτώσουν μια ομοφυλόφιλη γυναίκα είναι παιχνίδι. Τι να πεις;

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...