Γκέι γάμος: Απόψεις

Ας θυμηθούμε τις πολιτικές του γάμου. Η απλή εξίσωση που ισχυριζόταν ότι “Είσαι είτε υπέρ του γάμου ή κατά της ισότητας” μας κάνει να ξεχνάμε ότι ο γάμος διαιωνίζει την ανισότητα φύλου, φυλής και οικονομικής θέσης.

Λάθος πιστεύουν ότι ο γάμος θα αποκτήσει υποστηρικτές επειδή είναι κάτι που θέλει η LGBT κοινότητα.

Αυτή η πολιτική κίνηση απαιτεί αντι-ομοφοβικές πρακτικές που επικεντρώνονται κατά του ρατσισμού και της φτώχειας. Ο γάμος είναι μια καταναγκαστική τακτική που διαιωνίζει τον ρατσισμό και τον σεξισμό μέσα από καταναγκαστικά φυλετικά και οικογενειακά στερεότυπα.

Ακροδεξιές απόψεις υπέρ του γάμου έχουν στραφεί ενάντια σε έγχρωμες και φτωχές οικογένειες, υποστηρίζουν ένα «βίαιο» σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας των παιδιών, εναντιώνονται στις οικογένειες με έναν γονέα και έχουν περιθωριοποιήσει όλες τις queer οικογένειες.

Αν διευρύνουμε το γάμο για να συμπεριλάβει αυτές τις μειονότητες ενισχύουμε το σύστημα της περιθωριοποίησης που ήδη υπάρχει και στηρίζουμε την άποψη ότι το κράτος μπορεί να επιλέγει ποιες οικογένειες να επιβραβεύει και ποιες να τιμωρεί.

Ακόμη απαιτούμε μια queer πολιτική που να συλλέγει τις εμπειρίες των κρατούμενων, των φτωχών, των μεταναστών, των τρανς και των ΑΜΕΑ. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε γκέι πολιτική που προσθέτει εκατομμύρια σε ιδρύματα από τα οποία μόνο λίγοι έχουν κάποιο όφελος.

Μας λένε ότι ο γάμος είναι ο τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα των γκέι με πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, μετανάστευση, την υιοθεσία των παιδιών και την ισότητα.

Δεν λύνει αυτά τα προβλήματα και υπάρχουν ομάδες και καμπάνιες που τρέχουν και θα μπορούσαν να λύσουν αυτά τα προβλήματα για όλους και όχι μόνο για τους λίγους. Ας διοχετεύσουμε την ενέργεια και τα χρήματα που σπαταλούνται για να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή. Να αντισταθούμε σε κάθε μορφής πόλεμο, να στηρίξουμε τους queer κρατούμενους και να γίνει ένα κίνημα που θα δώσει ένα τέλος στην φυλάκιση.

Να γίνει αγώνας για την παγκόσμια ιατρική περίθαλψη που να είναι ισότιμη για όλους, να γίνει σωστή φορολόγηση των πλουσίων κι όχι των εργατών, να αγωνιστούμε για ένα κόσμο όπου κανένας δεν είναι παράνομος

— Dean Spade & Craig Willse

Ο Dean Spade (1977) είναι δικηγόρος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγγραφέας και βοηθός καθηγητής Νομικής στο Seattle University School of Law. Το 2002, ίδρυσε την Sylvia Rivera Law Project, μια ΜΚΟ στην Νέα Υόρκη που παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές σε τρανς και διαφυλικά άτομα χαμηλού εισοδήματος.  https://www.deanspade.net/
Graig Willse - https://cwillse.net

Ευχαριστούμε την Marie Helene Bourcier για την αποστολή του κειμένου

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...