Ζητούν από την Ιρανή αντιπρόεδρο να παραιτηθεί γιατί έδωσε το χέρι της σε άντρα - Αλλά ήταν γυναίκα

Οι Ιρανοί απαιτούν την παραίτηση της αντιπροέδρου της, γιατί νόμισαν ότι έδωσε το χέρι της σε άνδρα πολιτικό.

Όσο εξοργιστικό κι αν ακούγεται αυτό το αίτημα όμως, το ακόμη πιο απίθανο της υπόθεσης είναι πως στην πραγματικότητα εκείνη αντάλλαξε χειραψία με γυναίκα πολιτικό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Μασουμέχ Εμπτεκάρ έδωσε το χέρι της σε άνδρα υπουργό, σε μία συνάντηση, προκαλώντας σάλο. Αυτό που συνέβη πραγματικά όμως ήταν ότι η αντιπρόεδρος της χώρας είχε συνάντηση- και χειραψία- με τη Γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντρικς, η οποία φορούσε κοστούμι και έχει κοντά μαλλιά.

Ο παραλογισμός συνεχίστηκε, με δημοσιεύματα στο Ιράν να αναφέρουν ότι η Χέντρικς «είναι γυναίκα που μοιάζει με άνδρα», ενώ η συνάντηση προκάλεσε επικρίσεις, εξαιτίας της ομοφοβίας στο Ιράν, σχολιάζει η Independent. Η Χέντρικς ανακοίνωσε το 2013 ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Ο οργανισμός Stop the Bomb, που ζητά τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σχολίασε στο Twitter γράφοντας «Αισχρό. Ομοφυλόφιλη Γερμανίδα υπουργός χαρούμενη υπογράφει συμφωνίες με το καθεστώς του Ιράν που εκτελεί ομοφυλόφιλους».

Στο Ιράν, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο. Σύμφωνα με το WikiLeaks, η χώρα έχει εκτελέσει τουλάχιστον 4.000 ομοφυλόφιλους από το 1979.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...