Απαγορεύτηκε η θεραπεία της... ομοφυλοφιλίας

Απαγορεύτηκε η θεραπεία της... ομοφυλοφιλίας

Ο διάδοχος του Σβαρτσενέγκερ εξόργισε Ρεπουμπλικανούς και φανατικούς χριστιανούς, που ετοιμάζονται για αγωγές στα δικαστήρια.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν υπέγραψε το νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο καμία «θεραπεία» δεν μπορεί να πραγματοποιείται σε ανήλικους, με στόχο την αλλαγή των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Πρόκεται για την πρώτη απαγόρευση τέτοιων πρακτικών στις ΗΠΑ, τις οποίες ο Μπράουν χαρακτήρισε «μη επιστημονικές "θεραπείες" που οδηγούν νέους ανθρώπους στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία ... Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία επιστημονική ή ιατρική βάση και θα πρέπει πλέον να υποβιβαστούν στο επίπεδο των σκουπιδιών του τσαρλατανισμού».

Ο εισηγητής του νόμου γερουσιαστής Τεντ Λιου τόνισε σχετικά ότι «κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί όταν παιδιά κακοποιούνται ψυχολογικά, ενώ όποιος πιέζει ένα παιδί να αλλάξει την σεξουαλική του κατεύθυνση πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρότησαν την απόφαση, τονίζοντας ότι στο εξής αυτές οι βάρβαρες πρακτικές, που καταδικάζονται από την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, δεν θα μπορούν να εφαρμόζονται με τη συμμετοχή γιατρών που έχουν κρατική άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Δεν συμφωνούν πάντως όλοι, αρχίζοντας από τους Ρεπουμπλικάνους, οι βουλευτές των οποίων χαρακτήρισαν το νόμο παραβίαση του δικαιώματος των γονιών για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Συντηρητικές ΜΚΟ προανήγγειλαν μάλιστα αγωγές επί τη βάση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία λόγου των «θεραπευτών» και η δυνατότητα των γονέων να έχουν πρόσβαση στις σχετικές «πληροφορίες».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ερευνας και Θεραπείας της Ομοφυλοφιλίας Κρίστοφερ Ρόζικ μάλιστα υποστήριξε ότι οι συντάκτες και υποστηρικτές του νόμου αυτού αδιαφορούν για το δικαίωμα επιλογής των πολιτών...

 Πηγή: e-go

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...