Στο ψυγείο λόγω αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο ψυγείο λόγω αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Οι αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ καθηστερούν τη σχετική ρύθμιση

Στο ψυγείο ξαναμπαίνει προσωρινά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς η Νέα Δημοκρατία υπαναχωρεί υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων και δεν κρίνει σκόπιμη την άμεση προώθηση μιας σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Η προοπτική να ενταχθεί σχετική τροπολογία στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η οποία αναδείχθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με κλιμάκιο επιτελικών στελεχών του ΠαΣοΚ, εγκαταλείφθηκε χθες και πλέον αναζητείται καταλληλότερος χρόνος για να εξεταστεί το ζήτημα. Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα υπάρξει, τελικώς, μόνο μία προσθήκη η οποία θα προβλέπει αυστηρές ποινικές κυρώσεις και για όσους υποκινούν τη βία σε σχέση με τον γενετήσιο προσανατολισμό. Στην ουσία, δηλαδή, μπαίνουν πρόσθετοι φραγμοί στις επιθέσεις κατά ομοφυλοφίλων.    

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργικού επιτελείου, ωστόσο, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης παγώνει προσωρινά, καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε καταιγίδα αντιδράσεων από την πλευρά των γαλάζιων βουλευτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ζήτημα υπήρξαν χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και επαφές στον άξονα Μαξίμου - Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να αποφευχθεί ένα βραχυκύκλωμα στον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω της αναδίπλωσης (αντίστοιχο με εκείνο που υπήρξε τον περασμένο Απρίλιο με την πρώτη απόπειρα προώθησης αντιρατσιστικού νόμου). «Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης μπορεί να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα», ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε στο Μέγαρο Μάξιμου από τους επιτελάρχες της ΝΔ, τόσο στη Βουλή όσο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Συγγρού. Κυβερνητικοί παράγοντες πάντως αναγνώριζαν χθες ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί νομοθετικά το ζήτημα, έπειτα από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου.  

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Στη βάση αυτή, συνεργάτες του κ. Αθανασίου ανέφεραν χθες το βράδυ ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «θα αρχίσει να επεξεργάζεται» νομοσχέδιο, με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών ώστε να υπάρξει συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Απέφευγαν ωστόσο να δεσμευτούν για τον χρονικό ορίζοντα της, αυτοτελούς πλέον, νομοθετικής πρωτοβουλίας.   
Για το ζήτημα, αναμένεται σήμερα να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη από τους κυβερνητικούς  δισταγμούς. Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου που δεν θα περιορίζεται στο σύμφωνο συμβίωσης, αλλά θα επεκτείνεται σε μία σειρά νομικών ζητημάτων που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Απειλεί βουλευτές με αφορισμό

Με αφορισμό απειλεί ο μητροπολίτης Πειραιώς όσους βουλευτές ψηφίσουν την τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η διαμαρτυρία του επικεντρώνεται στο ότι «επιχειρείται το φοβερό αυτό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, του κιναιδισμού, του σοδομισμού, της αρσενοκοιτίας, της παρά φύσιν ασέλγειας, που προεκτείνεται στην παιδεραστία και παιδοφιλία, να παρουσιασθεί ως φυσιολογική κατάσταση, ως απλή διαφορετικότητα». Αναφέρει δε ότι θα υποβάλει αίτηση για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας.

Πηγή: Τα Νέα

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...