Φωτογραφίζοντας τους διεμφυλικούς της Ιαπωνίας την ώρα που κάνουν αλλαγή φύλου

Φωτογραφίζοντας τους διεμφυλικούς της Ιαπωνίας την ώρα που κάνουν αλλαγή φύλου

Τα πολυσυζητημένα λευκώματα της Momo Okabe καταγράφουν με ευθύτητα την κουλτούρα των διεμφυλικών και θεωρούνται αιχμή μιας υπόγειας πρωτοπορίας

Συστήνοντας μας την Momo Okabe ο Christopher McCall, διευθυντής του San Francisco's Pier24 Photography, λέει: «Όταν πρωτοείδα τη δουλειά της ένιωσα σαν να έφαγα γροθιά στο στομάχι». Ο ίδιος γνώρισε την Γιαπωνέζα φωτογράφο μέσα από το πρωτο της βιβλίο Dildo, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Session Press στον περιορισμένο αριθμό των 55 αντίτυπων.

"'Εδινε την εντύπωση οικογενειακού λευκώματος" αναφέρει ενθυμούμενος την έκδοση που περιγράφει τις εν εξελίξει σχέσεις τις Okabe με δύο ερωμένες της, την Kaori και την Yoko, οι οποίες αντιμετώπιζαν διαταραχές ταυτότητας φύλου και ξεφυλλίζοντας το βιβλίο βλέπουμε και την διαδικασία αλλαγής φύλου. Στη συνέχεια εκδόθηκε το Bible, μια προσωπική καταγραφή της καθημερινής ζώης της Okabe και «της αποξένωσης της διεμφυλικής κοινότητας» στην Ιαπωνία. Κάθε μη εξοικειωμένος με τα συγκεκριμένα θέματα θεατής εκπλήσσεται από το έργο της Okabe, είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι φωτογραφίες της είναι μια έντιμη απεικόνιση των ανθρώπων γύρω της, των «περιθωριακών» της Ιαπωνίας.

Σε μια συνέντευξη της πέρυσι η Okabe αναφέρθηκε στις εικόνες της ως «ψυχολογικά τοπία» και μίλησε για την κυρίαρχη νοοτροπία στην πατρίδα της σχετικά με το αντικείμενο του έργου της. Σχετικά με την έκδοση του Dildo ο εκδότης είπε «δίσταζα γιατί η δουλειά της δεν είναι για όλους αλλά πιστεύω στην ισχύ της φωτογραφίας της και θαυμάζω την απόλυτη αυτοπεποίθηση της στην έκφραση σεξουαλικών πραγματικοτήτων».

Πηγή: www.lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...