Λεσβίες και HIV

Εμείς από το lesbian.gr  θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας προτρέψουμε να κάνετε safe sex γιατί ΝΑΙ υπάρχει λόγος να προσέχετε. Δεν θέλουμε να σας φοβίσουμε αλλά να σας δώσουμε μια πραγματική εικόνα του σήμερα και ίσως να σας κατεβάσουμε από το ροζ συννεφάκι που έχετε ανέβει και που σας κάνει να πιστεύετε ότι οι λεσβίες είναι ένα είδος αμόλυντο από τον ιό του hiv.

Θέλουμε να σας κάνουμε να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα κοιμηθείτε με κάποια και θα κάνετε σεξ χωρίς προφύλαξη και θέλουμε να σας εξοικειώσουμε με την χρήση προφυλακτικών και γαντιών. Εάν εμείς δεν προστατέψουμε τους εαυτούς μας κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εμάς.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι βασισμένο περισσότερο στο να σας βάλει στην λογική να σκεφτείτε για ποιο λόγο πρέπει να προφυλαχτείτε και φυσικά έχει και πληροφορίες για το πώς θα προφυλαχτείτε. Αλλά εάν πραγματικά χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες για το ιό του Hiv για κέντρα διάγνωσης και φαρμακευτικές αγωγές σας παραπέμπουμε στο μοναδικό ελληνικό, πολύ καλά ενημερωμένο web site με το οποίο συνεργαζόμαστε www.hiv.gr.

Βασικά points:

  1. Κανένα εξωτερικό χαρακτηριστικό δεν προδίδει κάποια ότι είναι φορέας.
  2. Η λογική του τύπου «Προσέχω με ποια πάω» ή «είμαι καλό παιδί και καθαρή» ή «την ξέρω πολύ καιρό την βλέπω στα bars» ή και άλλες τέτοιες βλακείες που κατά καιρούς έχουμε ακούσει να ξέρετε ότι δεν θα σας προστατέψουν από τον ιό του hiv. Ο μόνος τρόπος να προστατευτείτε είναι το Safe Sex.
  3. Έχω aids  σημαίνει ότι έχω μολυνθεί από τον ιό του hiv και έχω ασθενήσει.
  4. Έχω hiv σημαίνει ότι είμαι φορέας, σημαίνει ότι είμαι οροθετική, σημαίνει ότι είμαι θετική στο τεστ που έκανα για τον ιό του hiv, σημαίνει ότι μπορώ να τον μεταδώσω αλλά δεν έχω ασθενήσει.
  5. Σήμερα 33,6 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ζούνε με τον ιό του Hiv ή έχουν aids. Από αυτόν τον αριθμό τα 32,4 εκατομμύρια είναι ενήλικοι και τα 14,8 εκατομμύρια είναι γυναίκες.
  6. Οι γυναίκες είναι σχεδόν το μισό του ενήλικου πληθυσμού που καθημερινά μολύνεται από τον ιό του hiv. Οι 9 στις 10 γυναίκες που μολύνονται καθημερινά από τον ιό του hiv ζούνε σε αναπτυγμένες χώρες.
  7. Περίπου 16,3  εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από aids, από τότε που ξεκίνησε η επιδημία. 12, 7 εκατομμύρια είναι ενήλικοι που έχουν πεθάνει και από αυτό το ποσοστό 6,2 εκατομμύρια είναι γυναίκες.
  8. Επίσης καλό είναι γνωρίζετε ότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες έχουν 2 με 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούνε από τον ιό του hiv από ότι οι άντρες. Οι γυναίκες είναι γενικά πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ότι οι άντρες.

(Εάν θέλετε να μάθετε παραπάνω πληροφορίες για τις Γυναίκες και τον ιό του hiv επισκεφτείτε www.pwnetwork.org)

Σας γράφουμε αυτά τα ποσοστά και αυτές τις πληροφορίες γιατί θέλουμε να σας κάνουμε να σκεφτείτε πόσα από αυτά τα εκατομμύρια γυναικών που πέθαναν από aids ή που έχουν aids/hiv είναι λεσβίες ή bisexual;

Οι έρευνες όσο αφορά τον gay αντρικό πληθυσμό μιλάνε ξεκάθαρα για ποσοστά και στατιστικές οροθετικών gay αντρών, αλλά δυστυχώς για εμάς τις λεσβίες καμία έρευνα ή στατιστική δεν μιλάει για ποσοστά οροθετικών λεσβίων. Όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται ποτέ στα ερωτηματολόγια των ερευνών. Κανένα ερωτηματολόγιο δεν αναφέρει και δεν ρωτάει τις σεξουαλικές προτιμήσεις των οροθετικών γυναικών. Τα ποσοστά που μας δίνουν αναφέρονται πάντα με τον γενικό τίτλο Γυναίκες και ξαναρωτάω “Πόσες από αυτές είναι λεσβίες;” Γιατί εγώ ξέρω πάρα πολλές παντρεμένες και χωρισμένες γυναίκες λεσβίες.

Εάν δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, όλες μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε κοιμηθεί τουλάχιστον μια φορά με γυναίκες που κάνουνε σεξ με άντρες και ότι πάρα πολλές από εμάς έχουνε κοιμηθεί με άντρες έστω μια φορά και μάλιστα χωρίς προφύλαξη. Είναι τραγική αυταπάτη και επικίνδυνο να εθελοτυφλούμε και να προσποιούμαστε ότι η σεξουαλική μας ζωή κατά 100% αποκλείει τους άντρες όταν καθημερινά γύρω μας βλέπουμε φίλες μας που κοιμούνται με ετεροφυλόφιλες γυναίκες που κοιμούνται με άντρες και με λεσβίες που ένα βράδυ ή σε κάποια φάση της ζωής τους έχουνε πάει με άντρα και ακριβώς με όλες αυτές τις γυναίκες θα πάμε και εμείς και θα γλείψουμε και θα γευτούμε τα ίδια υγρά.

Για πρώτη φορά φέτος ακούσαμε επίσημα την είδηση για μετάδοση του ιού του hiv από γυναίκα σε γυναίκα, σας παραθέτουμε την είδηση μεταφρασμένη.

Η πρώτη αποδεδειγμένη περίπτωση που μεταδόθηκε σε λεσβιακή σχέση ο ιός του hiv

Εικοσάχρονη από τη Φιλαδέλφεια που έχει σχέση εδώ και δυο χρόνια με μια γυναίκα αμφί, που είναι θετική στον hiv που δεν είχε κανένα άλλο σεξουαλικό σύντροφο αυτά τα δυο χρόνια, ούτε έκανε ενέσεις, ούτε μετάγγιση αίματος βρέθηκε τώρα να'ναι μολυσμένη με μορφή του ιού του hiv με παρόμοια γενετική δομή με τη σύντροφο της πράγμα που επιβεβαιώνει την προέλευση της μόλυνσης. Υπάρχουν και άλλες αναφορές μετάδοσης του ιού από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο γενότυπος του ιού είναι παρόμοιος.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που διαβάσατε θα σας παρακινήσουν να κάνετε κλικ παρακάτω και να διαβάστε τους τρόπους προφύλαξης.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...