Γιατί Gay Pornographic Art Film Festival;

Η σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κατάσταση έχει αποσταθεροποποίηση τον κόσμο και ανατρέψει τις όποιες αξίες του. Η αναπαράσταση της σεξουαλικής πράξης θεωρείται ακόμα από κάποιους ότι προσβάλλει τις παραδοσιακές αρχές και ότι η πορνογραφία της στιγματίζεται αρνητικά. Όμως το σεξ και η πορνογραφία δημιουργούν ζωτικό χώρο της έκφρασης του ερωτισμού και της σεξουαλικότητας που κρύβεται και αποτελούν ένα πεδίο που μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά για το σύγχρονο άνθρωπο, ένα εύκολο πεδίο διαφυγής που τόσο έντονα το χρειάζεται και που είναι καλύτερα να τον ωθήσουμε να το εκφράσει από το να το εκτονώνει βίαια κοινωνικά.

Make revolutionary love, not imperialistic war!!!! (Bruce La Bruce)

Γιατί  Sex;

Το σεξ είναι ανατρεπτικό, το σεξ πείθει, αποσπάει προσοχές και τιμάται από όλους, το σεξ είναι απαραίτητο, το σεξ γαλουχεί, το σεξ απαγορεύεται, το σεξ είναι παράνομο, το σεξ είναι ανώμαλο, το σεξ μας συναρπάζει, το σεξ πληρώνεται, το σεξ σκοτώνει, το σεξ υποκαθιστά τον έρωτα, το σεξ καθηλώνει. Το σεξ πάντα είναι η ευχάριστη απάντηση σε οποιαδήποτε ηλίθια ερώτηση. Το σεξ είναι ο σκοπός και το μέσο, το σεξ θα έκανε καλό σε όλον τον κόσμο.

Γιατί ομοφυλοφιλική πορνογραφία;

Ένας από τους σκοπούς του φεστιβάλ είναι να φέρει αντιμέτωπους τους θεατές με τη βιομηχανία του sex (στην πιο ποιοτική και καλλιτεχνική εκδοχή της) μέσω της ομοφυλοφιλικής πορνογραφίας. Πρόκειται για ένα κομμάτι της βιομηχανίας της πορνογραφίας εξίσου ανεπτυγμένο με την ετεροφυλοφιλική πορνογραφία. Η ριζοσπαστική διαφορά της ομοφυλόφιλης πορνογραφίας είναι ότι σε αυτήν οι ρόλοι καταρρίπτουν τα στερεότυπα της υποταγής, θυματοποίησης και απάθειας, ρόλος που στην ετεροφυλοφιλική πορνογραφία αποδίδεται στη γυναίκα, αναπαράγοντας σεξιστικά στερεότυπα.

H Germaine Greer χαρακτηριστικά λέει "Κάθε άνδρας πρέπει να έχει την εμπειρία της προσωπικής αποδοχής της διείσδυσης προτού πάει με γυναίκα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να καταλάβει ο ίδιος πώς είναι να είσαι ο αποδέκτης." (Germaine Greer : To tell the truth, I think every man should be fucked up the arse as a prelude to fucking women, so he will know what its like to be the receiver.)

Γιατί πορνογραφία;

Μερικοί, μεταξύ των οποίων ο  μεγιστάνας της βιομηχανίας της πορνογραφίας Larry Flynt και ο διάσημος συγγραφέας Salman Rushdie, υποστηρίζουν ότι η πορνογραφία είναι ζωτική για την ελευθερία και ότι μια ελεύθερη και πολιτισμένη κοινωνία πρέπει να κρίνεται και από την προθυμία της να αποδέχεται την πορνογραφία.

Καταναλωτικό και πολιτισμικό προϊόν, το πορνό χρησιμοποιείται στη διαφήμιση, την ποπ κουλτούρα και στις εικαστικές τέχνες. Οι πρωταγωνιστές ταινιών πορνό όπως ο Jens Hammer και ο Jeff Stryker κατέχουν θέση ποπ σταρ και συμμετέχουν σε Talkshows δίπλα σε πολιτικούς και ηθοποιούς. Ταινίες όπως το 'Boogie Nights' εισάγουν το θέμα της βιομηχανίας του σεξ στον κινηματογράφο. Ταινίες όπως το 'Romance' και το 'Intimacy' χρησιμοποιούν πορνογραφικά στοιχεία για να καινοτομήσουν στην αναπαράσταση της σεξουαλικότητας στην Έβδομη Τέχνη, ενώ ταινίες όπως το 'Baise-moi' και το 'Lies' καταλύουν τα όρια μεταξύ πορνογραφίας και συμβατικής ερωτικής κινηματογραφικής αναπαράστασης. Έτσι, η πορνογραφία βγαίνει από το περιθώριο και εισάγεται ως θέμα στον πολιτιστικό λόγο. Αποκαλυπτικές ερωτικές αναπαραστάσεις, οι οποίες ώς τώρα έβρισκαν διέξοδο μόνο στην πορνογραφία, τώρα υιοθετούνται από τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες.

Το όραμα του Φεστιβάλ 

Το όραμα για το φεστιβάλ είναι μια αίθουσα γεμάτη ανθρώπους που θα αντιληφθούν την πορνογραφία και το σεξ όχι ως θέαμα πρόσκαιρης ικανοποίησης που θα μεταμορφώσει την κινηματογραφική αίθουσα σε «τσοντάδικο», αλλά θα μετατρέψει την περιστασιακή διέγερση σε καλλιτεχνική και κοινωνική αναζήτηση καινούργιων αξίων και ρόλων.

Maria Cyber
Proud Promotions

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...