Tori Amos (18/7/07)

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

TORI AMOS

+

JAMES

AIR

Matisse

Το απόλυτο reunion του φετινού καλοκαιριού!!!!

Τα λόγια περιττεύουν για ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής. Οι James μας υπόσχονται το πιο εντυπωσιακό live του καλοκαιριού. Την Τετάρτη 18 Ιουλίου θα είναι οι headliners για την δεύτερη ημέρα του

Πριν από αυτούς οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Air, μετά την άκρως επιτυχημένη περιοδεία τους σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη, επισκέπτονται την Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση με τα ήδη αγαπημένα τραγούδια τους, αλλά και με τη νέα δουλεία τους «Pocket Symphony”.

Ωστόσο, την ίδια μέρα, επιτέλους, η Tori Amos έρχεται στην χώρα μας!! Μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της διεθνούς μουσικής σκηνής με 4 Νο1 Hits & 9 υποψηφιότητες για Grammy και μια από τις λίγες performer που χρησιμοποιεί πιάνο στις Live εμφανίσεις της, στη σκηνή του Fly Beeyond Festival!!

Οι έλληνες Matisse θα είναι μαζί τους!

Tori Amos

Η Τόρι Έιμος γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1963. Έπαιζε κλασσικό πιάνο από δυόμισι ετών και μπορούσε να απομνημονεύσει Μότσαρτ σε ηλικία 4 ετών. Σε ηλικία πεντέμισι ετών έγινε δεκτή με υποτροφία από το Ωδείο Peabody του Maryland. Από 13 ετών έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε σε μπαρ. Η παιδική της ηλικία υπήρξε τραυματική, καθώς, ως κόρη Μεθοδιστή ιερέα, υπέστη σκληρή θρησκευτική καταπίεση ενώ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ένα οικογενειακό φίλο.

Η Έιμος τη δεκαετία του 1980 συμμετείχε στο αποτυχημένο ροκ συγκρότημα Y Kant Tori Read το οποίο διαλύθηκε μετά από την πρώτη δουλειά του. Η εταιρεία της Τόρι Έιμος της έδωσε περιθώριο να ετοιμάσει ένα καινούργιο δίσκο μέχρι το 1990. Η περίοδος κατάθλιψης και απομόνωσης με το πιάνο που ακολούθησε οδήγησε στη δημιουργία του κλασικού της πρώτου σόλο album, "Little Earthquakes". Από τότε, η Έιμος ακολούθησε μία επιτυχημένη καριέρα, η οποία αντικατόπτριζε την προσωπική ζωή της. Το 1998 παντρεύτηκε τον ηχολήπτη Mark Hawley. Μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες δημιουργίας οικογένειας, η Έιμος απέκτησε τελικά μία κόρη, την Natashya Lorien Hawley.

Ζει στην Αγγλία και στην Αμερική. Είναι ιδρυτικό μέλος της Αμερικανικής Οργάνωσης "r.a.i.n.n." (Rape, Abuse and Incest National Network) κατά της σεξουαλικής βίας, καθώς έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονικής απόπειρας και δεύτερη φορά από ένα θαμώνα του μπαρ στο οποίο τραγουδούσε, γεγονός που αποτέλεσε και τη βασική έμπνευση του τραγουδιού της Me and a Gun.

Δισκογραφία

  • Little Earthquakes
    Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά και αυτή που την καθιέρωσε ως μουσικό. Έλαβε παγκοσμίως εξαιρετικές κριτικές.
  • Under the Pink
    Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της, με θέμα την αναζήτηση ολότητας.
  • Boys for Pele
    Η δημοφιλέστερή της δισκογραφική δουλειά, με θέμα την αυτογνωσία, ένα ταξίδι που αντλούσε υλικό από τη θρησκεία της θεάς Πέλε, με βασικό στοιχείο τη φωτιά. Ιδιαίτερα σκοτεινό και αμφιλεγόμενο.
  • From the Choirgirl Hotel
    Εμπνευσμένο από τις αποβολές της, ένα άλμπουμ που ασχολείται με την απώλεια.
  • To Venus and Back, 1999
  • Strange Little Girls, 2001
  • Scarlet's Walk, 2002
  • Tales of a Librarian, 2003
  • The Beekeeper, 2005
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...