«ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΕΙΔΟΣ», της Τζοάννα Μάρευ-Σμιθ

ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA
Κολοκοτρώνη 57
τηλ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΑΛΥΠΙΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

«ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΕΙΔΟΣ»
της Τζοάννα Μάρευ-Σμιθ

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα : Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Η Θεατρική Ομάδα Αλυπίας Πράξεις παρουσιάζει το τελευταίο έργο της Αυστραλής συγγραφέως Τζοάννα Μάρευ – Σμιθ, «Το Γυναικείο Είδος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Νικολοπούλου, από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στο θεατρικό χώρο Booze Co-operativa.

Πρόκειται για μια εύγλωττη, εύγευστη και ξεκαρδιστική κωμωδία, που ισορροπεί αριστοτεχνικά στο μεταίχμιο της σάτιρας και της φάρσας, αποδεικνύοντας ότι το γυναικείο είδος δεν είναι μόνο πιο θανατηφόρο αλλά και πιο αστείο από το ανδρικό.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο West End του Λονδίνου το 2008, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και ανεβαίνει το φετινό χειμώνα στο Λος Άντζελες, με πρωταγωνίστρια την Ανέτ Μπένινγκ.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ :

Η ηρωίδα του έργου, Μάργκο Μέισον, πρωτοπόρος του κινήματος της γυναικείας απελευθέρωσης και ατρόμητη λόγια, έγραψε πριν από 30 χρόνια το βιβλίο καταπέλτη, “Το Ευφυές Αιδοίο”, που έγινε γρήγορα best seller και καταξιώθηκε διεθνώς σαν το μανιφέστο του φεμινισμού.

Καθώς βρίσκεται στην εξοχική της κατοικία παλεύοντας  με την προθεσμία του νέου της βιβλίου εισβάλλει η κόρη μιας εκ των πιο πιστών και αφοσιωμένων ακολούθων της και χωρίς να το καταλάβει  βρίσκεται δεμένη με χειροπέδες στην καρέκλα του γραφείου της. Υπό την απειλή όπλου η Μάργκο ανακαλύπτει ότι η μητέρα της νεαρής εισβολέως αυτοκτόνησε στις ράγες του τραίνου έχοντας στο στήθος της το βιβλίο “Το Ευφυές Αιδοίο” που τόσο την είχε στιγματίσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Νικολοπούλου
Μετάφραση: Άμυ Πασσά
Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Κουτσουρέλης
Σκηνικά / Κοστούμια: Μαρία - Ελένη Καποτοπούλου
Παραγωγή: 'Αλυπίας Πράξεις'

ΠΑΙΖΟΥΝ  (με σειρά εμφάνισης) :
Αννέτα Παπαθανασίου, Άμυ Πασσά, Χριστίνα Κάπαδοχα, Δημήτρης Μοσχονάς, Χρήστος Συρμακέζης, Στέφανος Αθανασόπουλος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

Από 1η έως 23 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Από 1η Ιανουαρίου έως 18 Ιανουαρίου από Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...