Επεισόδια στην Ιερά Οδό για την παράσταση «Corpus Christi»

Επεισόδια στην Ιερά Οδό για την παράσταση «Corpus Christi»

'Eνταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδι της Πέμπτης έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στο Γκάζι, από ομάδα περίπου 200 ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη θεατρική παράσταση Corpus Christi.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρχαν μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, αλλά και Χρυσαυγίτες, οι οποίοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν μέσα στο θέατρο. Μια ομάδα δέκα ατόμων κατάφερε τελικώς να σπάσει την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί και έσκισαν αφίσες της παράστασης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες θεατών που είχαν πάει να δουν το έργο, δέχθηκαν επιθέσεις και χλευασμούς από πλήθος συγκεντρωμένων, ενώ αναγνώρισαν στο σημείο όπου εκτυλίσσονταν οι σκηνές ξυλοδαρμού, τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ορισμένοι συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και έριξαν γιαούρτια στην είσοδο του «Χυτηρίου». Κατά πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ένας εκ των παρευρισκομένων επιχείρησε να χτυπήσει αστυνομικό των ΜΑΤ με ένα κοντάρι που είχε την ελληνική σημαία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν αρκετά μέτρα πιο μακριά από το θέατρο στη συμβολή Κωνσταντινουπόλεως και Ιεράς Οδού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται επεισόδια στην είσοδο του θεάτρου. Και την προηγούμενη Πέμπτη χρειάστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ να περιφρουρήσει την περιοχή, καθώς είχαν πάλι συγκεντρωθεί άτομα, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να κατέβει η συγκεκριμένη παράσταση που τη χαρακτηρίζουν «βλάσφημη».

Μετά τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Πηγή:Kathimerini

Στα χθεσινά επεισόδια ξυλοκοπήθηκε δημοσιογράφος . Διαβάστε τα σχόλια του στο Twitter εδώ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...