«Ναι» στο γάμο ομοφυλοφίλων λένε τα δύο τρίτα των Βρετανών

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΡΙΣ

«Ναι» στο γάμο ομοφυλοφίλων λένε τα δύο τρίτα των Βρετανών

Αυξανόμενο ποσοστό των Βρετανών, τα δύο τρίτα έναντι του 45% το Μάρτιο, υποστηρίζουν τον πολιτικό γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, ένα θέμα πάνω στο οποίο το κοινοβούλιο πρόκειται να νομοθετήσει στις αρχές του 2013, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Γκάρντιαν".

Το 62% των ερωτηθέντων το Δεκέμβριο "υποστηρίζουν το γάμο των ομοφυλοφίλων", έναντι 31% που είναι αντίθετοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, μια πλειοψηφία ψηφοφόρων του (αντιπολιτευόμενου) Εργατικού Κόμματος και του (κυβερνώντος) Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, δύο σχηματισμών που υποστηρίζουν το γάμο των ομοφυλοφίλων, εκφράζονται υπέρ του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, σε ποσοστά 67% και 71% αντιστοίχως.

Στο εξής, οι ψηφοφόροι του (κυβερνώντος) Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι είναι πολύ διχασμένοι πάνω στο θέμα αυτό, τάσσονται επίσης στην πλειονότητά τους υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, με 52% υπέρ και 42% κατά. Το Μάρτιο, 50% είχαν ταχθεί υπέρ και 35% κατά.

Η τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται από την "Γκάρντιαν" που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο ICM σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων μεταξύ του βρετανικού πληθυσμού από τις 19 ως τις 23 Δεκεμβρίου.

Η δημοσκόπηση που είχε γίνει το Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί και πάλι από το ICM, αλλά για λογαριασμό της εφημερίδας "Σάντεϊ Τέλεγκραφ", που πρόσκειται στους συντηρητικούς.

Η βρετανική κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου την πρόθεσή της να υποβάλει στις αρχές του 2013 στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που εγκρίνει τον πολιτικό γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Από το 2005, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούν να επισημοποιούνται στη Βρετανία στο πλαίσιο πολιτικών συμπράξεων.

Πηγή:imerisia

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...