Κόστα Ρίκα: Νομιμοποίησαν τους γάμους ομοφυλοφίλων κατά... λάθος!

Κόστα Ρίκα: Νομιμοποίησαν τους γάμους ομοφυλοφίλων κατά... λάθος!

Την περασμένη Δευτέρα, oι βουλευτές της Κόστα Ρίκα υπερψήφισαν ένα νομοσχέδιο που αφορούσε την παροχή διαφόρων κοινωνικών υπηρεσιών για τους νέους. Την Τρίτη, συνειδητοποίησαν ότι είχαν νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων κατά... λάθος!

Οι νομοθέτες -στη μεγάλη πλειοψηφία τους συντηρητικών αντιλήψεων- σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι στο νόμο που είχαν υπερψηφίσει κάποιοι φιλελεύθεροι πολιτικοί είχαν προσθέσει άρθρα υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων των γκέι καθώς και για την επέκταση των νομικών πλεονεκτημάτων μιας πολιτικής ένωσης σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων και οι ίδιοι -περιέργως πώς για βουλευτές- δεν κατάλαβαν τίποτε...

“Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, εξηγήσαμε ότι ο νόμος για τις κοινωνικές υπηρεσίες υπέρ της νεολαίας θα πρέπει να ερμηνευθεί και με την έννοια του ανοίγματος προς τους ομοφυλόφιλους και ουδείς αντιτάχθηκε” υποστήριξε ο φιλελεύθερος πολιτικός Χοσέ Μαρία Βιλάλτα.

Οι συντηρητικοί βουλευτές έχουν τώρα σπάσει τα τηλέφωνα στο προεδρικό μέγαρο, ζητώντας μετ' επιτάσεως από την πρόεδρο της Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίλα να ασκήσει αμέσως βέτο στην εφαρμογή του νόμου. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Κοσταρικανών είναι αντίθετοι στους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

Όμως ακόμη κι αν εγκριθεί από την πρόεδρο, ο νόμος εκτιμάται ότι θα καταπέσει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Παρόλα αυτά, η... κατά λάθος νομιμοποίηση έχει δώσει στους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ένα πλαίσιο για να συζητηθεί η ανάγκη των γκέι γάμων με στόχο σταδιακά να μεταστραφεί η άποψη των Κοσταρικανών για το θέμα.

“Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων της Κόστα Ρίκα” σχολίασε ο υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γκέι Μάρκο Καστίγιο σε συνέντευξή του.

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...