Η Ρωσία διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται κάνει διακρίσεις σε βάρος ομοφυλοφίλων κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σόσσι

Μόσχα: Δε θα διακρίνουμε σε βάρος ομοφυλόφιλων στο Σόσι, αλλά...

Διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται κάνει διακρίσεις σε βάρος ομοφυλοφίλων κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σόσι έδωσε την Πέμπτη στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) η Ρωσία, υπεραμυνόμενη ωστόσο του αμφιλεγόμενου πρόσφατου νόμου που απαγορεύει την διανομή ομοφυλοφιλικής «προπαγάνδας».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία εγγυάται ότι θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο σύνολό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε επιστολή που απέστειλε στη ΔΟΥ ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ, αρνούμενος ωστόσο να σημάνει κάποια υποχώρηση στο μέτωπο του επίμαχου νόμου, ο οποίος τιμωρεί όποιον διανείμει πληροφορίες που στοχεύουν στο να πείσουν ανηλίκους να επιδιώξουν «μη παραδοσιακές σχέσεις».

Όπως αποσαφήνισε στην επιστολή του ο κ. Κόζακ, ο νόμος έχει εφαρμογή σε όλους και «δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διάκριση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού».

Με το σχόλιο αυτό, ο ρώσος αξιωματούχος αφήνει ουσιαστικά αναπάντητο το ερώτημα του τι θα συμβεί σε περίπτωση που Ολυμπιακοί αθλητές ή φίλαθλοι πραγματοποιήσουν κάποια χειρονομία ή κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί ως προπαγάνδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες, παρά το σχετικό κάλεσμα που έχουν απευθύνει ακτιβιστές.

Πηγή:skai.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...