To 3ο Lgbtqi+ Pride Κρήτης σας καλεί σε ένα δυναμικό διήμερο

Τελευταίο Eλληνικό Pride για φέτος, το δυναμικό Pride της Κρήτης, έρχεται την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο (30/6 και 1/7).

Φέτος το Pride Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Γεωργιάδη, Λεωφόρος Δημοκρατίας 31, στο Ηράκλειο.

Ακουλουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών. Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ακολουθήστε την σελίδα του Pride στο facebook.

"Εδώ και δύο χρόνια έχουµε καταφέρει να πραγµατοποιήσουμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και ∆ιεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώµατος και Σεξουαλικότητας, μετά τις συγκρούσεις μας με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφενός στο Ηράκλειο κωλυσιέργησαν τη διαδικασία της αδειοδότησης, αφετέρου στο Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρα απέναντι μας στη διεκδίκηση της ύπαρξης µας στον δημόσιο χώρο. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγωνιζόµαστε για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα περιλαµβάνει οµιλίες από µέλη LGBTQI+ οργανώσεων, ενηµερωτικά περίπτερα και άλλες δράσεις. Θα πραγµατοποιηθούν συναυλίες και το Σάββατο 1/7 θα γίνει πορεία στους δρόµους της πόλης.

Απέναντι σε έναν κόσµο όπου κυριαρχεί η πατριαρχία και η έµφυλη βία, µαχόµαστε και διεκδικούµε ισότητα και ορατότητα για κάθε καταπιεσμενη ταυτοτητα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια της κανονικότητας. Μαχόµαστε ενάντια σε πατριαρχία, οµοφοβία, τρανσοφοβία, αµφιφοβία, αναπηροφοβία, ηλικιοφοβία, χοντροφοβία, σεξισµό, ρατσισµό, καπιταλισµό και φασισµό, για έναν κόσµο χωρίς διακρίσεις.

Ως συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης διαλέγουµε τον δρόµο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, µακριά από χορηγίες ή αιγίδες, που μόνο σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα, κερδίζοντας πολιτική υπεραξία, είτε οικονομικά οφέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Ως καταπιεσμένες/να/νοι τασσόμαστε απέναντι στην κανονικότητα, που συγκροτείται από ιεραρχίες, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως από αυτές προκύπτουν διαιρέσεις και διακρίσεις, διανέμονται προνόμια, δημιουργούνται ανισότητες, ελέγχονται οι επιθυμίες και τα σώματα, φυσικοποιούνται και διαχωρίζονται σε κανονικά και μη. Για αυτό, επιλέγουµε να οργανωνόµαστε µε οριζόντιες διαδικασίες για να διεκδικήσουµε την ελευθερία και τα δικαιώµατά µας.

∆ηµιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο, ανάγκη που προκύπτει από την καθηµερινότητα και τα βιώµατά µας, διεκδικούµε την ορατότητα και την ισότιµη συνύπαρξή µας στον δηµόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ

Eνάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν επάνω στα σώµατα και στις επιθυµίες µας.

Σας περιµένουµε όλες, όλα και όλους!"

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...