Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες/Ομάδες για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες/Ομάδες από το SocArtes.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, Προθεσμία: 7 Νοεμβρίου 2014

Το παγκόσμιο φαινόμενο της βίας με βάση το φύλο πλήττει καθημερινά τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών που την υφίστανται. Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το SocArtes.gr διοργανώνει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός μια καλλιτεχνική βραδιά με στόχο την ευαισθητοποίηση.

ΠΗΓΗ: socartes.gr

Η ομάδα του SocArtes.gr, που ξεκίνησε τη δράση της τον Δεκέμβριο 2013 και έχει ως σημείο αναφοράς τις τέχνες και την κοινωνία, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες/ ομάδες, συλλογικότητες και ακτιβιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πάνω στο θέμα και  θέλουν να συμμετάσχουν στη βραδιά με κάποιο καλλιτεχνικό δρώμενο, θεατρικό ή χορευτικό performance, θέατρο μαριονέτας ή video,ντοκιμαντέρ, ταινία μικρού μήκους και installation.

Οι καλλιτεχνικές προτάσεις θα πρέπει να αφορούν το θέμα της Βίας κατά των Γυναικών που σύμφωνα με τη Διακήρυξη του ΟΗΕ νοείται ως «οποιαδήποτε ενέργεια βίας εξαιτίας του φύλου, η οποία καταλήγει ή είναι πιθανόν να καταλήξει, σε σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για τέτοιες ενέργειες, του εξαναγκασμού, ή της αυθαίρετης στέρησης της ελευθερίας, είτε συμβαίνει στη δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.»

Τα θεατρικά και χορευτικά performances θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως 20’ και ευελιξία στις σκηνογραφικές και φωτιστικές απαιτήσεις. Τα videos, τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μικρού μήκους θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως 15’.

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει ν’ αποστείλουν με e-mail την καλλιτεχνική τους πρόταση και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο [email protected] (link sends e-mail) μέχρι την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, απογευματινές ώρες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας διοργάνωσης με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα) προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συζητήσουν τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες. Θα υπάρξει ενημέρωση μέσω e-mail για την ακριβή ώρα προσέλευσης στη συνάντηση της 10ης Νοεμβρίου.

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

www.socartes.gr
E-mail: [email protected]

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...