Κατεδάφισαν μνημείο του Τζομπς επειδή ο διάδοχός του είναι γκέι

Η κουβέντα περί ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία δεν είναι ανεκτή ακόμα κι αν γίνεται από το διευθυντή της Apple.

Μία μόλις ημέρα πέρασε από τη δημόσια ομολογία του Τιμ Κουκ ότι είναι ομοφυλόφιλος και στην Αγία Πετρούπολη την πλήρωσε ο μακαρίτης προκάτοχός του Στηβ Τζομπς.

Με ποιον τρόπο; Με την κατεδάφιση ενός μνημείου που είχε φτιαχτεί προς τιμήν του.

Το μνημείο, ένα iPhone ύψους δύο μέτρων, είχε αναγερθεί έξω από ένα κολέγιο της ρωσικής πόλης τον Ιανουάριο του 2013 από μια ένωση ρωσικών εταιρειών, την ZEFS ή Δυτικοευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση.

Επικαλούμενες την ανάγκη να συμμορφωθούν με τον νόμο που απαγορεύει την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα" στη Ρωσία, η ZEFS ανακοίνωσε σήμερα ότι το μνημείο απομακρύνθηκε την Παρασκευή, μία ημέρα αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Apple δήλωσε "υπερήφανος που είναι γκέι".

"Στη Ρωσία απαγορεύεται δια νόμου η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα σε ανήλικους και οι άλλες σεξουαλικές αποκλίσεις", σημείωσε η ένωση των ρωσικών εταιρειών, υπογραμμίζοντας ότι το μνημείο αυτό βρισκόταν σε μια περιοχή "όπου είχαν άμεση πρόσβαση οι νεαροί σπουδαστές και οι καθηγητές τους".

"Αφού ο διεθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ τάχθηκε δημοσίως υπέρ του σοδομισμού, το μνημείο κατεδαφίστηκε ώστε να συμμορφωθούμε με τη ρωσική νομοθεσία που προστατεύει τα παιδιά από πληροφορίες που προωθούν την άρνηση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που επικύρωσε πέρσι τον νόμο αυτόν, υποστηρίζει ότι στη Ρωσία δεν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, ο νόμος ήταν απαραίτητος για να προστατευθούν οι νέοι, μολονότι μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας ισχυρίζονται ότι μετά την εφαρμογή του αυξήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Κουκ είπε ότι αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος για να βοηθήσει στην προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ένα γεγονός που ήταν ευρέως γνωστό στη Σίλικον Βάλεϊ όμως κανείς δεν το συζητούσε δημοσίως.

Ο Στηβ Τζομπς, που πέθανε το 2011, δεν ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Βιτάλι Μιλόνοφ, ένας βουλευτής από την Αγία Πετρούπολης που ήταν μεταξύ εκείνων που προώθησαν τον νέο νόμο, ζήτησε να απαγορευτεί στον Τιμ Κουκ η είσοδος στη Ρωσία. Ο Μαξίμ Ντολγκοπόλοφ, ο επικεφαλής της ZEFS, εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβολή "ατομικών κυρώσεων" όμως τόνισε ότι υποστηρίζει την "προστασία των παραδοσιακών αξιών" όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.

Πηγή: https://news247.gr/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...