Διάσημες γυναίκες που έκαναν το coming out τους τη χρονιά που μας πέρασε!

Με γιορτινή ακόμα διάθεση για το χρόνο που αφήσαμε πίσω, σάς παρουσιάζουμε 14 διάσημες αλλοδαπές λεσβίες, μπάι και τρανς γυναίκες, που έκαναν το μεγάλο βήμα δημόσια, τo 2014. Καλή απόλαυση, και... στα δικά μας!!!

1. Ρόμπιν Ρόμπερτς, τηλεοπτική περσόνα
Η Ρόμπιν Ρόμπερτς, παρουσιάστρια της εκπομπής Good Morning America, μίλησε ανοιχτά στο facebook για τη σχέση της με την, για πολλά χρόνια σύντροφό της, Άμπερ Λάιν.


2. Κέισι Στόουνι, παίκτρια ποδοσφαίρου

Η Βρετανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου και αμυντική παίκτρια στην Άρσεναλ Γυναικών έκανε το coming out της το Φεβρουάριο στο BBC Sport, και έγινε αυτόματα η πιο διάσημη gay παίκτρια ποδοσφαίρου!
"Τα τελευταία δέκα χρόνια... φοβόμουν τα στερεότυπα, φοβόμουν τις κριτικές, φοβόμουν τι θα πουν οι άλλοι, και ιδιαίτερα την πιθανή κακοποίηση μέσα από τα social media", είπε στο BBC. "Έχω φτάσει πια να αισθάνομαι τόσο άνετα με τον εαυτό μου, βιώνω τόση αγάπη από τη σύντροφό μου, που νιώθω πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα πάντα".

3. Έλεν Πέιτζ, ηθοποιός
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη είδηση coming out της χρονιάς! Η Πέιτζ μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία της, στο λόγο της στο συνέδριο της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Φεβρουάριο!

"Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί είμαι gay. Και γιατί ίσως μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να βοηθήσω τους υπόλοιπους να έχουν πιο εύκολες και πιο ελπιδοφόρες μέρες. Νιώθω μια προσωπική υποχρέωση και μια κοινωνική ευθύνη... Είναι περίεργο γιατί, να'μαι εδώ, εγώ, μια ηθοποιός, που αντιπροσωπεύει -ως ένα βαθμό τουλάχιστον- μια βιομηχανία που ορίζει συνθλιπτικά πρότυπα για όλους μας. Όχι μόνο στους νέους ανθρώπους, αλλά σε όλους. Πρότυπα ομορφιάς, καλής ζωής, πρότυπα που, όσο κι αν σιχαίνομαι να το παραδεχτώ, με έχουν επηρεάσει. Έχουμε ιδέες που μας έχουν φυτευτεί στο κεφάλι, σκέψεις που δεν κάναμε ποτέ πριν, που μας υπαγορεύουν πώς να λειτουργούμε, πώς πρέπει να ντυνόμαστε και ποιοι πρέπει να είμαστε. Προσπαθώ να τα αποκρούσω, να είμαι αυθεντική, να ακολουθώ την καρδιά μου -αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο."

4. Κλάρα Ντελεβίν, μοντέλο
Η Κλάρα Ντελεβίν είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που δεν έκαναν επίσημο coming out, αλλά άρχισε να δημοσιοποιεί όλο και περισσότερο τις σχέσεις της με γυναίκες.

5. Μόνικα Ρέιμουντ, ηθοποιός
Η ηθοποιός του Chicago Fire και του The Good Wife έκανε το coming out της στο twitter το Φεβρουάριο, δηλώνοντας πως "είμαι τόσο περήφανη που είμαι Bi".

6. Σέιλιν Γούντλεϊ, ηθοποιός
Η σταρ του Secret Life of the American Teenager και του Divergent είπε το Μάρτιο στο The Hollywood Reporter πως ερωτεύεται ανθρώπους "με βάση το χαρακτήρα τους, και όχι με βάση το τι κάνουν ή το τι φύλο έχουν".



7. Ζόι Πάλμερ, ηθοποιός
Η γνωστή ηθοποιός από το Lost Girl ευχαρίστησε την καταπληκτική σύντροφό της, Άλεξ ΛαΛόντ στην τελετή των Καναδικών Screen Awards, το Μάρτιο.



8. Ντέμπι Χάρι, μουσικός
Η τραγουδίστρια των Blondie με τα εντυπωσιακά ζυγωματικά ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο πως θεωρεί τον εαυτό της bisexual, και πως απολαμβάνει σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες.

9. Λορίν Μορέλι, τηλεοπτική σεναριογράφος
Η Λορίν Μορέλλι αποκάλυψε το Μάιο πως "Ενώ έγραφα το Orange is the New Black, συνειδητοποίησα πως είμαι gay". Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, τα γεμάτα λεσβίες γυρίσματα της σειράς λειτούργησαν για εκείνη καταλυτικά, και της κατέστησαν αδύνατο να αποφεύγει πλέον τις γυναίκες ή τη σεξουαλικότητά της. Χώρισε λοιπόν το σύζυγό της, και λίγο αργότερα ερωτεύτηκε μια ηθοποιό της σειράς!

10. Έμιλι Ριος, ηθοποιός
Η ηθοποιός των σειρών The Bridge και Friday Night Lights, έκανε και αυτή το coming out της τον Ιούλιο, και λίγο αργότερα μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή AfterEllen για την ομοφυλοφιλία της και το ρόλο που υποδύεται στην τελευταία δουλειά της.

11. Αντρέα Πέιτζ, σούπερμοντελ
Το μοντέλο που έγινε διάσημο για το ανδρόγυνο στυλ της και την ικανότητα να προωθεί ρούχα και αντρικά και γυναικεία, έκανε τον Ιούλιο το δημόσιο coming out της ως τρανς γυναίκα, και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προωθεί αποκλειστικά γυναικεία ενδύματα.
Με τα δικά της λόγια: "Προς όλα τα νέα τρανς άτομα εκεί έξω, θα ήθελα να πω να σέβεστε τον εαυτό σας και να είστε περήφανοι για αυτό που είστε. όλα τα ανθρώπινα πλάσματα αξίζουν ίση μεταχείριση, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου ή τη σεξουαλικότητά τους. Το να γίνεται κανείς αντιληπτός με τον τρόπο που επιθυμεί ο ίδιος αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα."

12. Βίκι Μπιτς, τραγουδίστρια
Η Βρετανίδα Χριστιανή τραγουδίστρια της ροκ, θεολόγος και σχολιάστρια έκανε το coming out της σε μια συνέντευξή της στην εφημερίδα The Independent, τον Αύγουστο.

"Άρχισα να νιώθω όλο και περισσότερο πως ζούσα πίσω από έναν αόρατο τοίχο. Όλη αυτή η μυστικότητα με απέκοβε από την πραγματικότητα -ζούσα μέσα στο μυαλό μου. Όλες οι φιλίες μου και όλες οι δραστηριότητές μου στην εκκλησία συνοδεύονταν από ένα εσωτερικό μάντρα "Τι θα γινόταν αν το ήξεραν;" Ήταν σαν όλες μου οι σχέσεις να ήταν χτισμένες πάνω σε αυτό το στρώμα πάγου, που θα έσπαγε μονομιάς αν αποφάσιζα να βγω από αυτό."

13. Σαμίρα Γουίλι, ηθοποιός
Η αυγουστιάτικη μέρα που η Σαμίρα Γουίλι, ηθοποιός στο Orange is the New Black, εμφανίστηκε στο πάρτι των βραβείων Emmy χέρι χέρι με τη συγγραφέα της σειράς, Λορίν Μορέλλι, ήταν μια ημέρα χαράς!

14. Πατρίσια Γιουρένα, Μις Ισπανία 2013
Η 24-χρονη Πατρίσια Γιουρένα έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη βασίλισσα ομορφιάς, όταν πόσταρε μια φωτογραφία μαζί με τη φίλη της, την Dj Βανέσα Κορτες, με το όνομα "Romeο and Juliet". H φωτογραφία δέχτηκε τόσα θετικά σχόλια και κριτικές, που η ίδια δήλωσε μετά ένα μεγάλο ευχαριστώ.


Πηγή: autostraddle.com

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...