Η πρώτη διεμφυλική δήμαρχος στην Ινδία!

Η Μάντου Μπάι Κινάρ, 35 ετών, νίκησε χθες στις δημοτικές εκλογές του Ραιγκάρ στο κρατίδιο Τσατισγκάρ (κεντρική Ινδία), καθώς επικράτησε με διαφορά 4.500 ψήφων έναντι του αντιπάλου της του εθνικιστικού κόμματος BJP του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή του κρατιδίου.

Μέλος της κάστας των Νταλίτ (Ανέγγιχτοι) η Κινάρ για κάποιο διάστημα έβγαζε τα προς το ζην χορεύοντας και τραγουδώντας στα τρένα, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

«Οι πολίτες έδειξαν ότι με εμπιστεύονται. Θεωρώ αυτή τη νίκη ως την αγάπη και την ευλογία που μου χάρισαν» δήλωσε η Κινάρ μετά την εκλογή της.

Σε ένα βίντεο η ίδια απεικονίζεται να φορά ένα σάρι, το παραδοσιακό ινδικό ένδυμα, να χαιρετίζει τους υποστηρικτές της που της κρεμάνε γιρλάντες από μαργαρίτες στο λαιμό της, την ώρα που τη βομβαρδίζουν τα φλας των φωτογράφων.

Η νίκη της Μάντου Μπάι Κινάρ σημειώνεται 9 μήνες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε να αναγνωρίζει τους διεμφυλικούς ως ένα τρίτο γένος, ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό.

Τα διεμφυλικά πρόσωπα ζουν στο περιθώριο της ινδικής κοινωνίας, που παραδοσιακά είναι συντηρητική και συχνά εξαναγκάζονται να καταφύγουν στην πορνεία, την επαιτεία και να απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες προκειμένου να επιβιώσουν.

Πηγή: https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113425143

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...