Οι Ιρλανδοί είπαν «ναι» στον γάμο των ομοφυλοφίλων με ιστορικό δημοψήφισμα! - Lesbian.Gr

Οι Ιρλανδοί είπαν «ναι» στον γάμο των ομοφυλοφίλων με ιστορικό δημοψήφισμα!

Η Ιρλανδία, μια από τις πιο συντηρητικές χώρες του δυτικού κόσμου, είπε «ναι» στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων και γίνεται η πρώτη χώρα που λαμβάνει μια τέτοια απόφαση μέσω δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, «ναι» ψήφισαν 62,1% των ψηφοφόρων, ήτοι 1.201.607 Ιρλανδοί. Έτσι η Ιρλανδία γίνεται η 19η χώρα, η 14η στην Ευρώπη, που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφύλων.

Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και υποστηρικτές του «ναι» κατέκλυσαν το κέντρο του Δουβλίνου κρατώντας σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της διαφορετικότητας.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει προκαλέσει έκπληξη, δεδομένου του συντηρητισμού της κοινωνίας της χώρας. Να σημειώσουμε πως στην Ιρλανδία απαγορεύεται η άμβλωση, εκτός εάν είναι αναγκαία για θέμα υγείας -ενώ η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε μόλις 22 χρόνια πριν! Τώρα εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη διοργάνωση και άλλων δημοψηφισμάτων για αντίστοιχα θέματα...

Το ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα οργανώθηκε την Παρασκευή 22-05-2015 και η καταμέτρηση άρχισε το πρωί του Σαββάτου.

Ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξε και το γεγονός ότι υπέρ της συνταγματικής αλλαγής που νομιμοποιεί τους γάμους των ομοφυλοφίλων είχαν ταχθεί οι περισσότεροι από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, ακόμη κι εκείνοι που είναι πιστοί καθολικοί.

Εναντίον του έχουν ταχθεί οι ιεράρχες της Καθολικής Εκκλησίας.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...