"Μια φορά κι ένα καιρό διεκδίκησα και πέτυχα..." Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Athens Pride 2023

Το Pride 2023 έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Ιουνίου, και αναμένεται να είναι μια γιορτή υπερηφάνειας και διεκδίκησης για την LGBTQI+ κοινότητα της Αθήνας. Το φετινό κεντρικό σύνθημα μας είναι «Μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα», το οποίο αντικατοπτρίζει το πνεύμα της εκδήλωσης.

Η αλλαγή χώρου του Pride 2023

Η κεντρική εκδήλωση του Pride 2023 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά, μετά την απόφαση μετακίνησής της από την πλατεία Συντάγματος. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφαση λόγω ασφάλειας, παραγωγής, χωροταξικών θεμάτων, καθώς και πολιτικής ουδετερότητας του θεσμού του Athens Pride.

Προετοιμασίες και έναρξη της εκδήλωσης

Οι προετοιμασίες για το Pride 2023 έχουν ξεκινήσει από τις 17 Μαΐου, με δεκάδες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην πόλη της Αθήνας. Η κορύφωση της εκδήλωσης θα είναι το Σάββατο 10 Ιουνίου, με περίπτερα, συναυλία και την πορεία μνήμης, διεκδίκησης και υπερηφάνειας στο Σύνταγμα.

Περίπτερα και ενημέρωση

Τα περίπτερα του Pride 2023 θα λειτουργούν κανονικά στην πλατεία Κοτζιά, παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως μέλη της κοινότητας και τις δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για την υποστήριξή μας.

Η πορεία υπερηφάνειας

Η πορεία υπερηφάνειας θα ξεκινήσει στις 19:00, με τη συμμετοχή εντυπωσιακών αρμάτων και πολύχρωμων σημαιών που εκφράζουν την ποικιλομορφία των σεξουαλικών ταυτοτήτων και των ταυτοτήτων φύλου. Η πορεία θα καταλήξει και πάλι στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συναυλία και το ανοιχτό πάρτι.

Η συναυλία του Pride 2023

Μετά την πορεία, η πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με μουσική και χαρά, καθώς η κεντρική συναυλία του Pride 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 21:00. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σπύρος Γραμμένος, η Μπέσυ Αργυράκη και η Χρύσα Κατσαρίνη.

Το σύνθημα του Pride 2023: «Μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα»

Το σύνθημα «Μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα» εκφράζει το ισχυρό μήνυμα του Pride 2023. Μέσα από ένα βίντεο, οι διοργανωτές καλούν το κοινό να γιορτάσει την πολυμορφία, την αγάπη και την αξία της κάθε ταυτότητας και να διεκδικήσει τη ζωή που τους οφείλεται.

«Μια φορά κι έναν καιρό… με φώναζαν με το όνομά μου»

Το βίντεο ξεκινάει με τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό… με φώναζαν με το όνομά μου», υπογραμμίζοντας τη σημασία της αποδοχής και της αληθινής ταυτότητας. Στη συνέχεια, το βίντεο παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές της ταυτότητας, με τονίζοντας την αγάπη, την ελευθερία και την αξία του ατόμου.

«Μια φορά κι έναν καιρό… μπορούσε ν' αναγνωριστεί η σχέση μου»

Το βίντεο συνεχίζει με τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό… μπορούσε ν' αναγνωριστεί η σχέση μου», τονίζοντας την αποδοχή και την αναγνώριση των διαφόρων τύπων σχέσεων. Αυτός ο στίχος ενθαρρύνει το κοινό να αγαπά ελεύθερα, χωρίς ντροπή και προκαταλήψεις.

«Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν εγώ»

Στη συνέχεια, το βίντεο αναφέρει τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν εγώ», υπογραμμίζοντας την αυθεντικότητα και την αξία του ατόμου, ανεξάρτητα από τη σωματικότητα, το φύλο και τα άτομα που αγαπά.

«Μια φορά κι έναν καιρό… επέζησα»

Επίσης, το βίντεο περιλαμβάνει τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό… επέζησα», τονίζοντας την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της κοινότητας LGBTQI+ στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων που παρουσιάζονται στη ζωή τους.

«Μια φορά κι έναν καιρό… δε φοβόμουν»

Το βίντεο κλείνει με τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό… δε φοβόμουν», υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα και την τόλμη της κοινότητας να ζήσει ελεύθερα και χωρίς φόβο.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Το Athens Pride από το 2005

Το Athens Pride ξεκίνησε το 2005 και αποτελεί μια ετήσια γιορτή υπερηφάνειας και διεκδίκησης για την LGBTQI+ κοινότητα της Αθήνας. Το φεστιβάλ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 150.000 άτομα, καθιερώνοντας το ως τη μεγαλύτερη πορεία που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Pride 2023

Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις του Pride 2023, μπορείτε να ανατρέξετε στο επίσημο πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο εδώ. Η κεντρική ημέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2023 στην Πλατεία Συντάγματος, με περίπτερα, πορεία και συναυλία.

Συμμετέχοντας στο Pride 2023, μας δίνεται η ευκαιρία να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία, την αγάπη και την αξία της LGBTQI+ κοινότητας, ενώ παράλληλα διεκδικούμε τη ζωή που μας οφείλεται.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...