Ένα φιλί κατά του αντι-γκέι νόμου από Ρωσίδες αθλήτριες - Lesbian.Gr

Ένα φιλί κατά του αντι-γκέι νόμου από Ρωσίδες αθλήτριες

Την αντίθεσή τους με τον νόμο κατά των γκέι εξέφρασαν δύο Ρωσίδες αθλήτριες με ένα φιλί στο στόμα επάνω στο βάθρο στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου της Μόσχας, ρίχνοντας νέο νερό στον μύλο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο αμφιλεγόμενος ρωσικός νόμος.

Οι δύο αθλήτριες, Ξένια Ρίζοβα και Τατιάνα Φίροβα, είχαν μόλις κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 4x400 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, οι δύο Ρωσίδες αντάλλαξαν ένα φιλί εκπλήσσοντας, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, το κοινό και τις συναθλήτριές τους.

Η κίνηση αυτή, η οποία ερμηνεύεται ως διαμαρτυρία για τον νόμο κατά των ομοφυλοφίλων που ισχύει εδώ και λίγο καιρό στην Ρωσία και έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, έρχεται μια μέρα μετά τις δηλώσεις της Ελένα Ισιμπάγεβα, με τις οποίες η 31χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπέρ του νόμου και κατά των γκέι αρχική τοποθέτησή της.

«Ίσως να είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους Ευρωπαίους και από τους ανθρώπους των άλλων χωρών», δήλωσε η Ισιμπάγεβα εκφράζοντας την αντίθεσή της στις δημόσιες κινήσεις στήριξης των γκέι.

Ωστόσο, το δημόσιο φιλί των δύο Ρωσίδων αμφισβητεί έντοντα τα λεγόμενα της Ισιμπάγεβα, της οποίας η θέση ως πρέσβειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας θεωρείται πλέον επισφαλής, καθώς μεγάλο κομμάτι της αθλητικής κοινότητας έχει ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσής της.

Πηγή: ethnos.gr

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...