"Δάχτυλα πάνω στο σώμα της", του Μάνου Κοντολέων - Lesbian.Gr

"Δάχτυλα πάνω στο σώμα της", του Μάνου Κοντολέων

"Δάχτυλα πάνω στο σώμα της", του Μάνου Κοντολέων

Το καινούριο μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στο ολοσκότεινο δυάρι, μέσα στο ολοσκότεινο δικό της δωμάτιο, η Λία μπορεί να κλείνει τα μάτια μα οι εικόνες εκεί πάντα –μπροστά της. Εικόνες και ήχοι, και πάνω απ’ όλα η φωνή της Γεωργίας που τραγουδά και που η ματιά της λες και καρφώνει το κορμί της Λίας, το καρφώνει αφού πρώτα το γύμνωσε κι έτσι ολόγυμνο το χάρηκε και το ίδιο έκανε να χαρεί... Και πάλι το ίδιο αυτό κορμί, χωρίς να είναι γυμνό, χωρίς πουθενά να είναι καρφωμένο, μα κάτω από βαρύ πάπλωμα έχει κουρνιάσει... Έχει κουρνιάσει και πάλι χαίρεται... Μέσα στο ολοσκότεινο δυάρι, μέσα στην ολοσκότεινη κάμαρα.

Απλή ζωή έζησε και ζει η Λία. Προστατευµένα παιδικά χρόνια, συνετές σπουδές, δικό της ιατρείο, γάµο µε άντρα που την αγάπησε. Πίσω από αυτή τη σταθερή ζωή, κατάφερνε να κρύβει απαγορευµένες επιθυµίες και ένοχα µυστικά. Μα τώρα η Λία ερωτεύτηκε.  Μια γυναίκα. Και πλέον τα πάθη και τα µυστικά ενώνονται µε πράξεις κοινωνικής συµπαράστασης και ιδέες ελευθερίας της έκφρασης. Κι έτσι η σταθερή ζωή της Λίας µπορεί –ίσως– να αποκτήσει ένα άλλο νόηµα. Άλλο σκοπό.

Ένα µυθιστόρηµα για µια άλλη γυναικεία ταυτότητα, για ένα άλλο ερωτικό ένστικτο… Για µια πολιτική πράξη.

Εκδόσεις Πατάκη
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-16-6104-9
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 424
Τιμή πρώτης έκδοσης: 16,60 ευρώ
Πρώτη Έκδοση: Απρίλιος 2015

"Δάχτυλα πάνω στο σώμα της", του Μάνου Κοντολέων - Lesbian.Gr

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Γράφει µυθιστορήµατα, διηγήµατα, παραµύθια, θέατρο και κριτικά σηµειώµατα. Συνεργάτης εφηµερίδων, περιοδικών, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Έργα του κυκλοφορούν στη Γαλλία, στη Γερµανία, στην Ταϊλάνδη. Δύο βιβλία του έχουν τιµηθεί µε το Κρατικό Βραβείο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kontoleon.gr, www.manoskontoleon2.blogspot.gr

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...