Ως πρώτη δραστηριότητα του Συνδέσμου θα είναι το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ HELLAS FILMBOX BERLIN, το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο.

Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin | 21-24 Ιανουαρίου 2016

Ίδρυση του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου
«Deutsch-Griechische Kulturassoziation E.V.»
και του Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

HELLAS FILMBOX BERLIN

Έλληνες και Γερμανοί, με στόχο τη γεφύρωση του νεόδμητου και διακριτού χάσματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τον τελευταό καιρό, ίδρυσαν τον Απρίλιο του 2015 τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.».

Ως πρώτη δραστηριότητα του Συνδέσμου θα είναι το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ HELLAS FILMBOX BERLIN, το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο.

Το πρώτο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon, στο κέντρο του Βερολίνου, κατά το διάστημα 21-24 Ιανουαρίου 2016.

Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του γερμανικού κοινού και του γερμανικού Tύπου ειδικότερα, τις εξαιρετικά επίκαιρες και καλλιτεχνικά συναρπαστικές δημιουργίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, με αποτέλεσμα να διευρύνει συνολικά τη ματιά, κοινού και ΜΜΕ, πάνω στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Φεστιβάλ θέτει ως αφετηριακό σημείο το γερμανικό κοινό – θεατές και δημοσιογράφους, με πολλή συγκεκριμένη στοχοπροσήλωση τη δική τους συλλογική και εξατομικευμένη νέα προσέγγιση του ελληνικού ζητήματος και της συγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.
Επιπρόσθετα, παράλληλος σκοπός της διοργάνωσης είναι να επωφεληθεί από το αυξημένο ενδιαφέρον της γερμανικής κοινής γνώμης για την Ελλάδα τον καιρό της κρίσης, το οποίο αυξήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω του λεγόμενου «Griechenland-Bashing» – δηλαδή της καταιγιστικής αρνητικής δημοσιότητας γύρω από την Ελλάδα –, κάνοντας μια αναδρομή στην πρόσφατη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή.
Το φεστιβάλ αποτελεί επίσης μια πλατφόρμα με στόχο να προκαλέσει, μέσω ενός παράλληλου προγράμματος (πολιτικές συζητήσεις, εικαστικές εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και εφήβους, ομιλίες ακαδημαϊκών, διαδραστικές συζητήσεις), την απαρχή μιας εκ νέου τοποθέτησης γύρω από την Ελλάδα, ως «σφάλμα συστήματος» (system error) στην Ευρώπη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η υποβολή ταινιών θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου 2015.

Το πρώτο Φεστιβάλ θα λάβει χώραν μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2016, στον κινηματογράφο Babylon, στο κέντρο του Βερολίνου.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.

Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.
Πρόεδρος Συλλόγου: Holger Ehlers (καλλιτεχνικός διευθυντής “Apassionata”)
Διευθυντής Φεστιβάλ: Αστέρης Κούτουλας (παραγωγός και σκηνοθέτης)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΗΓΗ: Mindradio.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...