Σύμφωνα με τον Τόμας Στάνλεϊ, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στον LGBT τουρισμό οι παρακάτω προορισμοί είναι οι πιο gay / lesbian friendly στον κόσμο

Ποιοι είναι πιο gay friendly προορισμοί;

Σύμφωνα με τον Τόμας Στάνλεϊ, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στον LGBT τουρισμό, που μετράει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας ως tour operator, οι παρακάτω προορισμοί είναι οι πιο gay/lesbian friendly στον κόσμο:

Νότια Αφρική
Η Νότια Αφρική είναι από τους πιο gay friendly προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, κι αυτό οφείλεται στον Νέλσον Μαντέλα και το όραμα του ενός Rainbow Nation, δηλαδή ενός τόπου όπου όλοι οι άνθρωποι θα σέβονται ο ένας τον άλλον και όπου οι διαφορές των ανθρώπων δεν καταδικάζονται αλλά υμνούνται.
«Η Νότια Αφρική ήταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε συνταγματικά LGBT δικαιώματα και είναι η πρώτη χώρα της Αφρικής που αναγνώρισε τον ομόφυλο γάμο», μας λέει ο Στάνλεϊ.

Ισραήλ
Το Ισραήλ είναι τρομερά gay friendly παρόλο που δεν επιτρέπουν ακόμη τους ομόφυλους γάμους.

Λίβανος
Στις gay συνοικίες του Λιβάνου ο κόσμος μπορεί να είναι σχετικά ανοιχτός με τη σεξουαλικότητα του αλλά εκτός των gay συνοικιών ο κόσμος είναι πιο διακριτικός.

Ισπανία και Πορτογαλία
Στην Ευρώπη, ο Στάνλεϊ θεωρεί την Ισπανία ως τον κατεξοχήν gay friendly προορισμό με δεύτερη την Πορτογαλία.
«Για μένα η Ισπανία είναι η πιο gay friendly χώρα του κόσμου. Ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τον ομόφυλο γάμο και ενεργά προωθεί τον gay τουρισμό παγκοσμίως. Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι από τις πιο φιλόξενες χώρες της Ευρώπης για gay ανθρώπους».

Σουηδία και Ισλανδία
«Ακολουθούν η Σουηδία με την Ισλανδία», μας λέει ο Στάνλεϊ. «Η Ισλανδία είναι τρομερά gay friendly και γενικά σχεδόν όλη η δυτική Ευρώπη είναι σχετικά gay friendly ή στην χειρότερη ανεκτικοί. Αυτό δεν συμβαίνει με την Ανατολική Ευρώπη όμως, που ενώ είναι νόμιμο να είσαι ομοφυλόφιλος αλλά ο κόσμος δεν τολμάει να το δηλώνει δημόσια».

Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία
«Η Ουγγαρία είναι αρκετά πιο φιλική», μας λέει ο Στάνλεϊ. «Δεν έχω στείλει κάποιον στη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία εδώ και πολύ καιρό, οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου για αυτές τις χώρες. Αλλά η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Κροατία είναι από τις πιο gay friendly περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης».

Ταϊλάνδη και Ταϊβάν
«Στην Ασία, η Ταϊλάνδη και η Ταϊβάν είναι οι πιο gay friendly χώρες. Γενικά οι Βουδιστικές χώρες είναι πιο ανεκτικές σε σύγκριση με τις Μουσουλμανικές ασιατικές χώρες όπως είναι το Μπανγλαντές ή το Πακιστάν. Η Μαλαισία επίσης δεν είναι ανεκτική ενώ η Σιγκαπούρη είναι σχετικά ουδέτερη.»

Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα
«Αυτές οι χώρες είναι σχετικά ανεκτικές. Έχουν συνηθίσει τον gay κόσμο».

Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος
«Το Βιετνάμ είναι πολύ gay friendly», μας λέει ο Στάνλεϊ, «όπως και η Καμπότζη και το Λάος. Το Βιετνάμ επιτρέπει τους ομόφυλους γάμους αλλά δεν τους αναγνωρίζει νομικά. Αλλά δεν θα σε συλλάβουν για αυτό, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος είναι αρκετά καλοί με αυτά τα θέματα».

Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Κολομβία
«Η Νότιος Αμερική επί το πλείστον είναι καλή για τους gay. Στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στην Ουρουγουάη και στην Κολομβία είναι gay friendly και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες είναι ανεκτικές, με εξαίρεση τη Βενεζουέλα και τη Γουιάνα».

Μεξικό και Κόστα Ρίκα
«Το Μεξικό είναι πολύ gay friendly και πλέον αναγνωρίζει και τον ομόφυλο γάμο. Γενικά στην Κεντρική Αμερική είναι σχετικά ανεκτικοί με εξαίρεση το Μπελίζ όπου είναι παράνομο να εισέλθεις και στη χώρα αν είσαι ομοφυλόφιλος».

Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο και Άγιος Μαρτίνος
«Στην Καραϊβική, τα Ισπανο-Γαλλο-Ολλανδικά νησιά είναι ανεκτικά στους gay. Το Κουρασάο μάλιστα επιδιώκει και τον gay τουρισμό, αλλά στις αγγλόφωνες χώρες όπως τη Τζαμάικα και τις Μπαχάμες υπάρχουν προβλήματα».

Ακόμη ο Στάνλεϊ προσθέτει ότι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και το Νεπάλ είναι επίσης πολύ gay friendly.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...