Οι 10 καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές για τις queer γυναίκες το 2015

Οι 10 καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές για τις queer γυναίκες το 2015

Σύμφωνα με το IndieWire δείτε τις καλύτερες στιγμές για τις queer γυναίκες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση το 2015.

10. Όλοι μίσησαν το “Stonewall.”

Η ταινία του Roland Emmerich και η αποτυχία της, τόσο κριτικά όσο και εισπρακτικά, λόγω της λανθασμένης απεικόνισης της εξέργερσης του Stonewall όπου "αφαιρέθηκαν" οι πραγματικοί του ήρωες (queer γυναίκες, τρανς, κλπ.) ήταν μια δικαίωση για την LGBTQ κοινότητα.

9. Η ταινία “Grandma” επαναφέρει στο προσκήνιο την Lily Tomlin

Παρόλο που έκανε ένα μικρό comeback με τη σειρά “Grace and Frankie,” η Lily Tomlin πραγματικά έδειξε όλο το ερμηνευτικό της ταλέντο στην ανεξάρτητη ταινία “Grandma.”

8. Η σειρά “Person of Interest” το "προχωράει" με την Root και την Shaw

Αν μια σειρά όπως το “Person of Interest” που παίζει σε ένα σχετικά συντηρητικό δίκτυο όπως CBS, μπορεί να δείξει μια λεσβιακή σχέση (σε αυτή την περίπτωση μεταξύ των χαρακτήρων Root και Shaw) τότε οποιαδήποτε σειρά μπορεί.

7. Η ταινία “Tangerine” κλέβει τις εντυπώσεις

Αυτή η ανεξάρτητη ταινία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις οπουδήποτε κι αν έχει προβληθεί, όχι μόνο γιατί είναι γυρισμένη εξ'ολοκλήρου σε iPhone αλλά επειδή είναι ίσως η πρώτη ταινία τρανς buddy movie. Η ταινία επίσης χρησιμοποίησε πραγματικά τρανς άτομα στους κεντρικούς του ρόλους.

6. Η Annalise Keating γουστάρει γυναίκες στο “How to Get Away with Murder”

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς μας εξέπληξε όλους όταν ο χαρακτήρας της Viola Davis, Annalise Keating, έδειξε ότι είχε μια λεσβιακή σχέση με την Famke Janssen.

5. Η Netflix προωθεί την διαφορετικότητα

Το συνδρομητικό κανάλι συνεχίζει με τον τρίτο κύκλο της σειράς “Orange Is the New Black” και επίσης ξεκίνησαν οι σειρές “Sense8", "Jessica Jones", και “Master of None,” όπου φιλοξενούσαν queer και τρανς χαρακτήρες.

4. Το “Freeheld” φτάνει στις αίθουσες

Μια ταινία που χρειάστηκε 7 χρόνια να γυριστεί, η ταινία “Freeheld” ήταν ένα προσωπικό project για τη λεσβία ηθοποιό Ellen Page.

3. Η Caitlyn Jenner κάνει coming out ως τρανς γυναίκα

Ήταν μια απίστευτη χρονιά για την Caitlyn Jenner, η οποία έκανε coming out ως τρανς σε μια συνέντευξη με την Diane Sawyer τον Απρίλιο. Από τότε η Jenner έχει υπάρξει στόχος για επαίνους και κριτική.

2. Το ”Transparent” καλυτερεύει

Η σειρά της Jill Soloway συνεχίζει και εντυπωσιάζει με το δεύτερο κύκλο της με την εξερεύνηση των queer χαρακτήρων της.

1. Το “Carol” είναι η λεσβιακή ταινία που όλοι περιμέναμε

Όλοι οι κριτικοί συμφωνούν ότι το Carol είναι η ταινία της χρονιάς.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...