Ο Τσίπρας δεν θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια λόγω Σεραφείμ

Ο Τσίπρας δεν θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια λόγω Σεραφείμ

Ο Μητροπολίτης Πειραιά έχει χαρακτηρίει «κρατικό διωγμό της Πίστεως» το επίμαχο νομοσχέδιο - Ο πρωθυπουργός είτε θα παραστεί στην τελετή στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, είτε στο Παλαιό Φάληρο όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μακριά από τον Πειραιά θα βρεθεί για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέρύσι είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά των επισήμων αφήνοντας, μάλιστα, συμβολικά ελεύθερο και ένα περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη φετινή τελετή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι η έντονη διαφωνία που έχει έκφράσει για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ σε μια μακροσκελή δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «κρατικό διωγμό της Πίστεως» μιλώντας για θεσμοθέτηση της «ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας» και της «αντιαισθητικῆς μιμήσεως του ετέρου φύλου καί της ψυχοπαθολογικής εκτροπής εκ της υγιούς ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Εκτίμησε, δε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησε το σύμφωνο συμβίωσης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης.

Όσο για του πού θα παρακολουθήσει την τελετή των Θεοφανίων δύο είναι τα σενάρια:

- το πρώτο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στη Δεξαμενή μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και

- το δεύτερο να πηγαίνει στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της ιεράς μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Εκεί στην τελετή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...