Sherry Vine

Sherry Vine at the 10th Outview Film Festival of Athens

Το φετινό 10o Outview Film Festival της Αθήνας πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη ονόματα διεθνούς φήμης, δηλώνουν το παρόν! Ένα από αυτά είναι και η γνωστή Αμερικανίδα drag queen, Sherry Vine, η οποία έρχεται στην Αθήνα να παρουσιάσει σε Πανευρωπαϊκή Πρεμιέρα το «Just For One Day». Η Sherry Vine είναι ευρέως γνωστή για τα –περίπου 100- video παρωδίες που έχει δημιουργήσει με τον σκηνοθέτη Francis Legge, εμπνευσμένα από διάσημα κομμάτια των Lady Gaga, Madonna, Britney Spears, Katy Perry, Adele, JLo και λοιπών, τα οποία και κερδίζουν ασταμάτητα likes στο YouTube! Σαρώνουν οι παρωδίες των: "Poker Face", "Paparazzi", "Womanizer", "Bad Romance", "Give It 2 Me", "Marry the Night", "Born This Way", "4 Minutes", "Telephone", "We Found Love" και "Alejandro".

Η περσόνα της Sherry Vine πρωτοεμφανίστηκε το 1992 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές ή διαδικτυακές σειρές, θεατρικά έργα, περιοδείες, performances σε όλο τον κόσμο. Την έχουμε παρακολουθήσει σε παραγωγές όπως το “Raspberry Reich” του Bruce LaBruce, στη γνωστή ιστορική ταινία “Stonewall” του Nigel Finch, και σε άλλες όπως “Charlie”, “Francesca Page”, “Wigstock”, “House of Shame: Chantal All Night Long”, “Teen”, “Scream” (“η καλύτερη κωμική performance του έτους” σύμφωνα με τους LA Weekly), “The RuPaul Christmas Special”, “Mutti The Movie”, “The Charmed Life” και “Mr. & Mrs. Porebski”. Την έχουν θαυμάσει άνθρωποι στην Αμερική, στην Αυστραλία και την Ευρώπη, όπου έχει παρουσιάσει μοναδικά shows!

Και μέσα σε όλο αυτό το γεμάτο πρόγραμμά της η Sherry αποφασίζει να μας κάνει την τιμή να παρουσιάσει στο φετινό εορταστικό 10ο Outview το πρώτο ταινιάκι μικρού μήκους που υπογράφει η ίδια και στο οποίο πρωταγωνιστεί υπό τις οδηγίες του στενού της συνεργάτη Francis Legge. Σε αυτό, το drag είδωλο Sherry Vine, έχει αποσυρθεί από τη show business, γίνεται διεθνής κατάσκοπος και προσπαθεί να αποτρέψει τη διαβόητη Lady GoDiva από το να κλέψει τις σοκολάτες όλου του κόσμου!

Παράλληλα στα πλαίσια του Φεστιβάλ η Sherry Vine την Παρασκευή 15 Απριλίου θα δώσει performance στο κλαμπ Appartment, όπου και θα ακολουθήσει πάρτυ (από αυτά τα γνωστά του Φεστιβάλ!). Επίσης! Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα διοργανωθεί σεμινάριο από τη Sherry για τη δημιουργία video παρωδιών, κάτι που πραγματικά η ίδια ξέρει να κάνει πολύ καλά!

Iστορικές πληροφορίες:

Drag queens είναι άντρες καλλιτέχνες οι οποίοι μεταμφιέζονται με την υπερβολή του όρου σε λαμπερές διάσημες ή μη γυναίκες (με τη χρήση μακιγιάζ, φορεμάτων, ιδιαίτερων περουκών, ψεύτικων βλεφαρίδων) και κάνουν performances σκοπεύοντας στο να διασκεδάσουν το κοινό ή να περάσουν κοινωνικά μηνύματα. (Υπάρχουν και οι drag kings, οι οποίες είναι γυναίκες καλλιτέχνες μεταμφιεσμένες σε άντρες). Βασικό μήνυμα των σόου τους είναι να είναι ο εαυτός τους, και να μην τους ρίξει κανένας επειδή είναι διαφορετικοί. Η drag κουλτούρα υπήρξε πάντα στο περιθώριο – ακόμα και στους γκέι και τις λεσβίες. Πάντα ήταν μια πολιτική δήλωση. Παρουσιαζόταν και παρουσίαζεται με τη μορφή της τρας και καλτ αισθητικής, οι οποίες κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους τη δεκαετία των 60s και συνεχίζουν με διαφοροποιήσεις μέχρι σήμερα, δίνοντας βάση στην υπερβολή! Η drag κουλτούρα υπήρξε μια ιστορία θριάμβου της διαφορετικότητας. Δε πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως ως αφορμή του ομαδικού ξεσηκωμού – επανάστασης τον Ιούνιο του 1969 στο Stonewall Inn στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης, ήταν η σύλληψη από την αστυνομία του προσωπικού του εν λόγω μπαρ, τριών drag queens και δύο τρανσέξουαλ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...