το πρώτο σχολείο αποκλειστικά για LGBT

Στην Ατλάντα ανοίγει το πρώτο σχολείο αποκλειστικά για LGBT εφήβους

Το LGBT Γυμνάσιο της Ατλάντα αναμένεται να διευκολύνει κατά πολύ τις ζωές χιλιάδων μαθητών που θα φοιτήσουν σε αυτό, τόσο σε επίπεδο παραδοχής, όσο και σε επίπεδο υπερηφάνειας.

Το «Pride School Atlanta» είναι το πρώτο στο είδος του. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο που θα καλύπτει ηλικιακά Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, προσφέροντας σε αυτούς τους μαθητές όχι μόνο μόρφωση, αλλά και έναν ασφαλή χώρο. Αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 κι απευθύνεται επίσης και σε καθηγητές της LGBT κοινότητας.

Αν και στοχεύει κυρίως σε ομοφυλόφιλους, biseχυal και διαφυλικούς μαθητές, το σχολείο θα είναι ανοιχτό και σε οποιονδήποτε άλλο μαθητή νιώθει πως δεν λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται για τη διαφορετικότητά του, διευκρίνισε ο ιδρυτής του Christian Zsilavetz, μιλώντας στο The Atlanta Journal-Constitution.

«Τα παιδιά έχουν πλήρη ελευθερία να είναι ο εαυτός τους, το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί. Δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία του τύπου "Είναι αυτός ο δάσκαλος, ο άνθρωπος που θα μπορώ μαζί του να είμαι ο εαυτός μου;"», είπε ο Zsilavetz, διαφυλικός καθηγητής. «Αυτό είναι ένα μέρος όπου οι μαθητές θα μπορούν να ανοιχτούν και να είναι το καλύτερο άτομο που μπορούν να γίνουν».

Τα δίδακτρα θα κυμαίνονται περίπου στα 13.000 δολάρια, με οικονομικές διευκολύνσεις για παιδιά και γονείς που δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Το ίδρυμα θα λειτουργήσει επίσης ως κίνητρο στους LGBT μαθητές, ώστε να μην εγκαταλείπουν τις κοινότητές τους για πόλεις όπως η Νέα Υόρκη.

«Αν ένας μαθητής έχει ανάγκη από ένα μέρος όπου θα μπορεί να είναι ασφαλής από το bullying των συμμαθητών του που θέλουν να τον παρενοχλήσουν ή να τον βλάψουν, δεν θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύει τεράστιες αποστάσεις για να το έχει αυτό», δήλωσε ο Ross Murray, διευθυντής ενός προγράμματος στον αμερικανικό Νότο, αλλά και παγκοσμίως, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων της ομάδας GLAAD.

Η κίνηση έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως οι τουαλέτες ουδετέρου φύλου και τα νέου τύπου πρακτορεία μοντέλων της Ινδίας για διεμφυλικά άτομα, απόδειξη πως μέσα στο 2016 οι νόρμες για τα δύο φύλα αναμένεται να ανατραπούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την εικόνα «αγοριών με φούστα». Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Πηγή: https://www.e-radio.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...